Stoprocentní úspěšnosti dosáhly mládežnické volejbalistky VK Prostějov v kvalifikační fázi Letního poháru ČVS 2021 pod širým nebem. Na blížící se neoficiální šampionáty letošního roku postoupily všechny čtyři žákovské týmy vékáčka jednotlivých věkových kategorií.

Kvalifikace na aktuální vrcholy jinak zrušené uplynulé sezóny měla v Olomouckém kraji dvě kola, polovinu z uspořádaných turnajů zorganizoval prostějovský klub v areálu TJ Sokol II PV U Kalicha. A nejen tam talentované Hanačky dominovaly. „Máme radost, že celkové prvenství a tím účast na Letních pohárech ČVS vybojovaly všechny naše výběry, to znamená ročníky 2006, 2007, 2008 i 2009. Holky ukázaly, že jsou šikovné a bez ohledu na složitou dobu mají pořád velkou chuť do volejbalu,“ potěšilo šéftrenéra mládeže VK Aleše Nováka.

V nadcházejících týdnech teď Prostějovanky absolvují výše zmíněné finálové turnaje Letního poháru ČVS. Jejich program je následující: 12. a 13. června mladší žákyně (roč. 2008 a mladší) v Bílovci, 19. června starší žákyně I. (roč. 2007 a mladší) v Brně, 26. června starší žákyně II. (roč. 2006 a mladší) i nejmladší žákyně (roč. 2009 a mladší) v Napajedlech.

„Pro nás určitě nejde o žádnou honbu za co nejlepšími výsledky. Hlavní je, aby si holky po dlouhých měsících bez balónu maximálně zahrály, bavilo je to, měly radost ze sportování a mohly se dál zlepšovat,“ zdůraznil Novák podstatné věci.

Proto veškeré mládežnice vékáčka od juniorek přes kadetky a žákyně až po přípravku pokračují v současné fázi přípravy, kdy některé tréninky probíhají venku U Kalicha a některé ve vnitřních prostorách Národního sportovního centra PV i letní haly u velodromu.

„Příprava stále běží na plné obrátky, už nám začalo víc přát i počasí. Předběžně jsme s děvčaty domluvení tak, že budou trénovat do konce školního roku, tedy do posledního června. Červenec zůstane volný a od 1. srpna by pak odstartovala příprava na novou sezónu 2021/22,“ prozradil Aleš Novák.