Minulý pátek večer byl na náměstí T. G. Masaryka ukončen program letošního Prostějovského léta. A závěrečná nabídka byla opravdu originální, do Prostějova přijela dívčí skupina Lollipopz. Že ji neznáte? To je nás víc, ale zeptejte se svých dětí, které vydařené klipy kvarteta Ellie, Nikki, Nikči a Páji denně sledují a mohou se ze zpívajících a tančících dívenek „potrhat“. A právě na tuto dívčí skupinu vsadili organizátoři Prostějovského léta v rámci derniéry akcí tohoto seriálu v roce 2021.

Ještě než dívenky z pražské skupiny Lollipopz vystoupily na pódium před muzeem, ujaly se úvodního slova Martina Drmolová z Kulturního klubu Duha a náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová. „Když jsme sestavovaly program letošního Prostějovského léta, já jsem navrhovala na závěr tuto dívčí skupinu. Paní Sokolová však tvrdila, že na ni nikdo nepřijde. Tak co, paní náměstkyně, co nyní říkáte? Je tu plno,“ smála se při pohledu na zcela zaplněný prostor před prostějovským muzeem Martina Drmolová. „Velice se omlouvám, mýlila jsem se. Bavte se skvěle a hlavně vy zde přítomné děti, berte tento závěrečný koncert jako náš dárek k úvodu školního roku,“ pronesla Milada Sokolová těsně předtím, než za obrovského potlesku vyběhla na pódium děvčátka z Lollipopz.

„Jsme čtyři bláznivé holky, které baví zpívat, tancovat a rozdávat radost a úsměvy na všechny strany. Spousta holek o sobě říká, že jsou bláznivé. Ale v našem případě je to absolutně nezpochybnitelná pravda, to nám věřte! Poprvé jsme se ukázaly světu až v lednu 2016, a to s naší první písničkou Lízátková párty. Dnes už máme videoklipy čtyři a k tomu dvě vydaná CD. Máme za sebou dvě vyprodaná turné po českých městech a koncerty v pražské Lucerně i v brněnské Zoner Bobyhall. Už jsme také několikrát vystupovaly v televizi,“ prozradily na sebe dívenky v křiklavých úborech a barevných parukách.

Jejich představení plné rytmických dětských písní a také tance mělo obrovský úspěch. „Přiznávám se zcela otevřeně, že jsem tuto dívčí kapelu dříve vůbec neznala. Kolegyně Martina Drmolová z Duhy, která vystoupení Lollipopz navrhla, byla od samého počátku přesvědčena, že se budou líbit. A zájem o dívčí vystoupení byl obrovský! I prostějovská děvčátka měla paruky stejně jako Ellie, Nikky, Nikča a Pája. Chvíli jsem si s nimi povídala v zákulisí, byla velmi milá a bezprostřední,“ řekla Večerníku po představení náměstkyně prostějovského primátora. Jí osobně připadaly poslední dva týdny hodně hektické, ale přímo nabité kulturním programem. „Posledních čtrnáct dní Prostějovského kulturního léta bylo velmi nabitých. Troják – Pokáč, Michal Hrůza a The Backwards – to byl velký zážitek pro všechny Prostějovany. A děvčata z Lollipopz byla vrcholem! Polovina náměstí byla zcela zaplněna fanoušky, a to jak děvčaty, tak i chlapci. Byla jsem až překvapena, kolik známých maminek s jejich ratolestmi jsem na náměstí potkala,“ svěřila se dále se svými pocity Milada Sokolová, které se Večerník ještě zeptal, jak by hodnotila celý letošní dlouhý program Prostějovského léta? „Největší příval elánu a spokojenosti jsem si odnesla z vystoupení Moravského divadla Olomouc Noc na Karlštejně, které se uskutečnilo na pódiu v Kolářových sadech. Ač se ochladilo, spousty návštěvníků si na toto představení našly cestu! Lidé se bavili, zpívali, pohybovali se v rytmu... Pevně doufám, že se v rámci dalšího ročníku se opět podaří do Prostějova divadlo ze sousední Olomouce pozvat, a to znovu s muzikálem, abychom si mohli všichni společně zazpívat. Smutná jsem byla z opětovné nepřítomnosti Hanky Zagorové v Prostějově,“ shrnula Milada Sokolová.

A co Prostějovské léto 2022? „Máme nejen kostru programu, ale zcela jasně víme, koho bychom příští rok chtěli pozvat. Troufnu si tvrdit, že to příští ‚Léto‘ bude opět plné hvězd. Mohu slíbit, že si v něm každý z Prostějovanů najde to své,“ uzavřela Sokolová.