Kemp Žralok u plumlovské přehrady byl uplynulou sobotu odpoledne středem pozornosti všech, kteří mají rádi cimbálovky, lidové písničky a také folkrock. Před desítkami návštěvníků vystoupili Vašek Řihák a kapely Harafica a Moravians. Organizátoři Václav Řihák s Tomášem Weberem akci brali jako nultý ročník folklórního festivalu, ve kterém chtějí pokračovat v příštím roce a ve větším měřítku.

 

Lidové písničky zněly kempem Žralok až do pozdních večerních hodin a nakonec se zpívalo i u táboráku. „Původní myšlenkou bylo uspořádat tady v kempu setkání fanoušků a přátel Vaška Řiháka. Ale protože zároveň máme v plánu pořádat velký folklórní festival, rozhodli jsme se pojmout to jako takový nultý rodinný ročník,“ prozradil Večerníku Václav Řihák, bývalý člen slavné Mistříňanky. „Kromě mě a mé kapely vystoupí ještě cimbálovka Harafica a folkrocková skupina Moravians. Akci organizujeme s podtextem od folklóru k rocku,“ přidal.

„Všechno si to chceme vyzkoušet a v roce 2022 už zde v kempu Žralok hodláme uspořádat velký folklórní festival. Budeme mít celý rok na přípravu. A věřím, že lidé, kteří přišli dnes, přijdou i za rok,“ dodal druhý z organizátorů Tomáš Weber.

Návštěvníci si sobotní odpoledne večer náležitě užili. Lidové písničky se v závěru zpívaly i u táboráku.