Velice zajímavou výstavu mohou Prostějované v těchto dnech vidět v galerii ve Zlaté bráně v Prostějově. Ta představuje nejen výtvarné práce dětí Letní výtvarné školy Amazonie a má název Po stopách mistrů. Autorkou myšlenky výtvarného vzdělávání dětí je výtvarnice Iveta Stodůlková.

 

„Cílem naší letní výtvarné školy je především prohlubovat vztah k umění a podporovat citlivost u dětí a mladých lidí. Poznávat vzájemné odlišnosti, uvědomit si vlastní jedinečnost a učit se nahlížet na svět v hlubších vrstvách,“ uvádí Iveta Stodůlková, která aktuální výstavu dětí ve Zlaté bráně připravila. „Výstava Po stopách mistrů je putováním tvorbou třech světoznámých malířů, jakými byli Vincent van Gogh, Claude Monet a Auguste Renoir. Výstava je pouze zlomkem tvorby, která byla těmto velikánům věnována,“ dodává Iveta Stodůlková.

Součástí výstavy je i samostatný výtvarný celek, který byl v rámci Letní výtvarné školy Amazonie realizován a nese název Oděv jako květina. Celou výstavu dětských děl ve Zlaté bráně můžete vidět až do 17. prosince tohoto roku. A opravdu to stojí za to!