Jedenáct. Tolik zápasů nakonec Jestřábi odehráli v play-off Chance ligy 2022. Víc už jich nepřidají. V neděli večer padli ve Vsetíně 2:8. A sezóna pro ně tak skončila v semifinále. „Semifinále je úspěch. A byla by to vyrovnaná série, kdybychom byli zdraví. Bohužel nás dostihly některé věci, které nemůžeme ovlivnit. Je to škoda,“ poznamenal kouč Prostějova Aleš Totter.

Lodivod jestřábů byl realistou, tým se potýkal s řadou zranění. Klimíček, Račuk, Miloslav Jáchym, to jsou jen někteří z hráčů, kteří kouči chyběli. V sérii se Vsetínem tak už nebylo kde brát síly. „Jsme rádi, že jsme silou vůle urvali třetí zápas a série neskončila 0:4. V momentální situaci je to realita, musíme ji přijmout. Určitě se na tomto týmu dá stavět do dalších sezón,“ věří budoucnosti, načež myšlenku rozvedl. „Když zůstane základ týmu, nevymění se jako každou sezónu v Prostějově, tak je zde velice charakterní a pracovité jádro, které má potenciál. Doplní se to vhodnými hráči a může se příští rok v pohodě Chance liga vyhrát. To říkám s čistým svědomím, mohli jsme se o to i nyní porvat, kdyby kádr zůstal zdravý,“ pochválil tým a jeho kvalitu Aleš Totter.

Faktem je, že útočnou sílou patřil k nejnebezpečnějším. A oproti minulé sezóně v obraně nechyběli ani hned dva zkušení obránci, k Robinu Staňkovi přibyl Patrik Husák. Co ale bude dál? „Samozřejmě záleží na majiteli. Dává do toho hodně peněz ze své firmy. Takže i na tom, zda bude dále do hokeje investovat, stejně tak město a sponzoři. Pokud by se zachovalo, co se tu nastavilo, může v další sezóně Prostějov hrát o vítězství. Město by si to zasloužilo,“ míní Totter.

Kam nyní povedou jeho kroky? Bude dále pokračovat v Prostějově? „Opět záleží na majiteli. Myslím si, že jako celý realizační tým si s majitelem sedneme a uvidíme, jaké má plány, jaké udělá rozhodnutí a zda s námi byl spokojený. Teď k tomu nedokážu nic říct,“ krčí rameny Aleš Totter. Ani v dalších dnech přitom Jestřábi úplný klid nemají. Program závěru sezóny je stále před nimi. „Máme přehled o hráčích, ale taky neříkáme, kdo bude a kdo ne. Už v pondělí jsou výstupní pohovory a čeká nás závěrečná večeře,“ prozradil k aktuálním „starostem“ prostějovských hokejistů.