Mistrovské hody prostějovských volejbalistek o trvání celé jedné dekády už jsou několikaletou minulostí, uplynulé sezóny již odvály i nižší medailové radovánky. Minulý, nepříliš vydařený ročník poslal ženy VK premiérově do spodní poloviny pořadí UNIQA extraligy.

Vedení hanáckého klubu se však nehodlá smířit s tím, že by mělo jít o trvalý jev. Naopak chce tabulkou zase víc nahoru, v optimálním případě znovu atakovat cenné kovy. K čemuž přivedlo dvě kvalitní posily: reprezentační nahrávačku Simonu Bajusz a brazilskou blokařku Raquel Löff da Silva.

Leč jednoduchá cesta vzhůru A-tým vékáčka rozhodně nečeká. Sice to vypadalo, že většina ligových soupeřů přes léto hráčsky spíš oslabila (víc nebo míň), ale šest dalších účastníků elitní tuzemské soutěže má minimálně srovnatelnou či papírově vyšší sílu.

Pokud k tomu přidáme objektivní problémy během přípravy Prostějovanek (pozdní nástup dvou členek národních výběrů, zdravotní potíže), může být zvláště úvod sezóny složitý. A obsazení jakéhokoliv lepšího místa než sedmého dá určitě zabrat.