Dva roky jsme se během Velikonoc museli kvůli pandemii covid-19 držet zkrátka, navíc v roce 2020 se ani tradiční mrskut nebo jiné veselice uskutečnit nesměly z důvodu zákazu shlukování většího počtu osob. Kdo by si ale na tvrdá opatření a zákazy dnes vzpomněl? Letošní Velikonoce mohou proběhnut bez jakýchkoliv restrikcí, o to více se na ně můžeme těšit. Navíc prožijeme hodně dlouhý víkend, čtyři dny volna přijdou určitě každému vhod.

Svátky oproštěné od protiepidemických opatření využívá spousta organizací i spolků k uspořádání různých velikonočních akcí, některé se již dokonce uskutečnily s předstihem. Večerník přináší čtenářům jejich přehled, který najdete rozesety de facto po celém dnešním vydání. Na této straně vám pak přinášíme i přehled bohoslužeb.

A nezůstane jen u toho, hned v příštím čísle přineseme reportáže z jejich průběhu a v pondělí se tradičně jako vždy zaměříme na velikonoční mrskut. Věříme, že spousta mužů a chlapců vyrazí v tento den do ulic s kocary v ruce a nenechají žádnou sukni v klidu. Vždyť kdy pořádně vyplatit ženskou, když ne na Velikonoční pondělí!