Výstavní let plavmo předvedl minulé pondělí cyklista, který po stezce v Okružní ulici mířil k Určické. Jakmile míjel komunikaci v Bulharské ulici, hodlal projet mezi dvěma za sebou stojícími vozidly. Ale ouha, muž vůbec nezpozoroval, že je mezi auty natažené lano! Následoval pád, po němž cyklista skončil ve špitále.

„V pondělí třetího května po třinácté hodině jela Bulharskou ulicí v Prostějově řidička vozidla Ford Galaxy a na tažném laně táhla automobil Hyundai. V křižovatce před odbočením do ulice Okružní řidička Fordu zastavila a po hlavní komunikaci jedoucím vozidlům dávala přednost. Ve stejné době jel po cyklostezce v Okružní ulici směrem od ulice Určické na sportovním horském kole osmačtyřicetiletý cyklista, který přehlédl tažné lano, a mezi vozidly se pokusil projet. To se mu nepodařilo, protože do napnutého lana narazil a přepadl na komunikaci. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Ke zranění dalších osob ani k poškození automobilů nedošlo. „Výše škody způsobené na jízdním kole byla předběžně vyčíslena na jeden tisíc korun. Alkohol u všech tří řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnil mluvčí prostějovské policie.