Už dva členové A-družstva volejbalistek VK Prostějov chyběli kvůli koronaviru při čtvrtečním duelu UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 na Olympu Praha. K jedné hráčce absentující z tohoto zdravotního důvodu se přidal i zástupce realizačního týmu s podobným osudem.

V sestavě Hanaček opět scházela univerzálka Gabriela Kopáčová, která nenastoupila již předtím proti Ostravě. „Kopy měla po antigenním testu pozitivní výsledek rovněž následného PCR testu. Proto musí zůstat dva týdny v izolaci, po téhle vynucené pauze by měla být opět k dispozici pro utkání u Šelem Brno,“ prozradil hlavní kouč Miroslav Čada.

Začátkem minulého týdne navíc přišel též o svého trenérského asistenta Lubomíra Petráše. „Lubošova blízká osoba z rodiny byla pozitivní na covid, takže i on musel do karantény a jít se otestovat. Podle výsledku uvidíme, za jak dlouho se bude moci znovu připojit ke kolektivu,“ odtušil Čada. Místo Petráše cestovala s mančaftem do české metropole kondiční trenérka Solange Soares, jež většinou zápasy ženského áčka přímo na lavičce netráví. „Ale pokud je potřeba pomoct, tak jsem kdykoliv nachystaná. Moc ráda jsem byla u důležitého vítězství, holky to v Praze zvládly skvěle,“ prohodila Soli s tradiční skromností v pátečním dopoledni.