Jednou z největších sportovních organizací v regionu je Tělovýchovná jednota OP Prostějov. S blížícím se koncem kalendářního roku 2021 pomalu bilancuje dalších dvanáct měsíců, z nichž přibližně polovinu opět dost komplikovala protiepidemická opatření v souvislosti s šířením koronaviru.

Bez ohledu na tyto těžkosti TJ OP nadále tvoří sedm oddílů: basketbal, volejbal, kanoistika a rafting, stolní tenis, sport pro všechny, lyžování, turistika. Dohromady mají 244 členů. „Činnost byla s ohledem na covid omezena do jisté míry vlastně celoročně, nejvíce od ledna do května a následně teď. Přesto naši členové dělali i stále dělají v rámci možností maximum, co šlo a jde,“ uvedl za jednotu Ivan Pospíšil.

Dlouhodobě nejúspěšnějším klubem pod „ópéčkem“ je Raft team Tomi-Remont Prostějov, jehož posádky letos získaly devatenáct titulů na mistrovstvích republiky v mládežnických i dospělých kategoriích. Volejbalistky hrají druhou ligu žen, basketbalisté průběžně vedou krajský přebor mužů a stolní tenisté zdatně působí v krajské soutěži.

„Sportem i pohybem se však baví úplně každý v TJ OP, bez ohledu na dosažené úspěchy. Například turistika nebo sport pro všechny ani nejsou o výsledcích, ale o dobrém pocitu ze zdravě aktivního přístupu k životu. Naše velké poděkování proto patří statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji za podporu,“ zdůraznil Ivan Pospíšil.