Pod vedením Miroslava Čady bylo vždy zvykem, že se prostějovské volejbalistky musely v období kolem Vánoc a Nového roku pokaždé nachystat vedle potřebného volna k oddechu rovněž na tvrdou tréninkovou zátěž. Přelom letošního a příštího roku nebude žádnou výjimkou.

„Poslední tři dny přípravy před svátky dostanou holky pořádně zabrat, náplň bude náročná a intenzivní. V pondělí 20. i v úterý 21. prosince dvoufázová, ve středu 22. prosince jedna fáze dlouhá dvě a půl hodiny. S hráčkami jsme se bavili, že to ještě musí vydržet. A pak dostanou od 23. do 26. prosince čtyři dny volna, aby si odpočinuly a mohly nerušeně oslavit Vánoce,“ pravil s úsměvem lodivod žen VK Miroslav Čada.

Další záhul přijde v úplném závěru kalendářního roku 2021. „V pondělí 27. prosince plánujeme jeden delší trénink, 28. i 29. prosince potom znovu dvoufáz se zaměřením jak na herní, tak na kondiční prvky. Končíme ve čtvrtek 30. prosince, načež bude volný Silvestr i Nový rok. Následně pojedeme od 2. ledna směrem k nejbližším utkáním, už 6. ledna otevřeme úvodním duelem v Olomouci čtvrtfinále Českého poháru,“ nalajnoval Čada.

Jeho filozofie přípravné náplně na sklonku prosince s přechodem do ledna je dlouhodobě konstantní. „Pro hráčky je důležité si dostatečně oddechnout, vypnout aspoň na chvíli hlavy od volejbalu. Neméně podstatné však z mého pohledu je nevypadnout příliš ze zátěže a dát takový prostor tréninkové práci, aby neutrpěla výkonnost. Zvlášť pokud je zápasová přestávka tak krátká jako nyní a hned v prvních dvou lednových týdnech nás čeká zhuštěný program střetnutí čtvrtek a sobota. Na což prostě musíme být v rámci možností dobře nachystaní,“ vypíchl Čada stěžejní okolnosti.