Tak tento rekord se dlouho neudržel. Jen několik měsíců bude nejdelším visutým mostem světa kontroverzní lávka na Králickém Sněžníku. Milovníci překonávání milníků však nemusí být smutní, primát totiž zůstane na Moravě! A to díky nadšencům ze společnosti Máme ho delší!

Prostějované přitom zpozorní, „delší“ by totiž měl být právě na Velkém Kosíři, kde bude jeden konec mostu. Druhý by se měl nacházet v Pěnčíně, který je přesně tak daleko, aby na rekord došlo. „Nejde o žádnou recesi. Chceme lidem v Pěnčíně přiblížit přírodu, aby byla doslova na dosah ruky. Navíc vznikne atrakce, kvůli které k nám do regionu budou chodit mraky lidí,“ vysvětluje Agentuře Hóser předseda spolku a zároveň konstruktér Bořivoj Stavař.

Plán získal už hodně podporovatelů i kritiků. „Na co taková hloupost? Vždyť tady z toho bude mraveniště, hlava na hlavě,“ láteřil pan Břetislav, obyvatel nedaleké vesnice. „Ale jako určitě si na to zvykneme. Tady taky třicet let nebyl chodník, pak ho postavili a šlo to nějak i s ním. A taková cesta v oblacích, proč ne? Zvyknout se dá na všechno,“ praví smířlivě devadesátiletá paní Božetěcha.

Brzy navíc bude most realitou. Projekt už získal zelenou a dotaci i od agentury KAPR (Kancelář pro abnormální a podivuhodný rozvoj), která se rozhodla přispět jedním milionem víček vybraných v českých obchodech. Stavba by měla začít ještě v tomto století.

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince