Při tom se zvedá krevní tlak! Zdánlivě snadnou oběť si v polovině letošního března našel mladý cikánský zloděj.

Z plánované loupeže v blízkosti záchodků „starého“ Kauflandu v Okružní ulici však i díky pohotovosti 82letého muže sešlo. Bohužel otázkou zůstává, kdy k dalšímu podobnému pokusu opět dojde, událost totiž vůbec nebyla nahlášena na Policii ČR...

O celé události ze supermarketu Kaufland se Večerník dozvěděl přímo od jednoho z jejích aktérů. „Stalo se to ve středu 16. března. Pamatuji si to dobře, protože to bylo přesně na mé dvaaosmdesáté narozeniny,“ prozradil nám pan Stanislav, který žije v jedné z vesnic nedaleko Prostějova.

Ten den si zajel nakoupit do „starého“ Kauflandu v Okružní ulici. Ještě před nákupem si odskočil na záchod. „Když jsem vycházel, ucítil jsem, jak mi někdo šátrá v kapse od kalhot. V první moment jsem ale nikoho neviděl. Ten člověk mi totiž stál přímo za zády a já už se hůř pohybuju. Snažil jsem se otočit, ale on mě narazil na stěnu a dál mě šacoval. Snažil jsem se ho odstrčit a zároveň volal: ´Policie, policie, je tady zloděj!´ On se pak pokusil utéct, ale zaměstnanec ochranky jej na místě pohotově zadržel,“ popsal senior, jenž si tak svého zloděje mohl v relativním klidu prohlédnout. „Byl to takový dobře oblečený mladý cikán, jeho věk bych odhadl do třiceti let. Na začátku oné uličky vedoucí k záchodům pak stála cikánka, jsem přesvědčený, že spolu byli domluvení,“ přidal evidentně vylekaný muž.

Proč nikdo nezavolal policii?

Žádná škoda nakonec nikomu nevznikla, přesto je zvláštní, že se případ neřešil a neřeší. „Myslel jsem si, že mi peněženku z kapsy vytáhl. Ten muž z ochranky jej prošacoval a nic nenašel. Teprve pak jsem zjistil, že mi zůstala hluboko v kapse,“ přiblížil starý pán, který byl přirozeně rád, že se mu nic neztratilo. „Na druhou stranu mě trošku překvapilo, že nikdo nezavolal policii. Myslel jsem, že to udělá ten muž z ochranky, připadalo mi, že toho chlapíka už z minulosti zná. Ono nejde ani tak o mě, ale pokud ten člověk zůstane na svobodě, bude to určitě zkoušet i na další důchodce,“ uvažoval senior, který si po uvedeném incidentu na svoji peněženku pořídil ledvinku. 

Přestože celá záležitost jeví nápadnou shodu se skutkovou podstatou trestného činu loupež, na Policii ČR bohužel vůbec nebyla ohlášena. „Oznámení o tomto případu jsme nepřijali,“ potvrdil Večerníku Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.