Věřil ve své schopnosti, ale tělo jej zradilo. Slunečné a teplé počasí vylákalo v pátek 20. května po druhé hodině odpoledne dvaapadesátiletého muže, který se rozhodl přeplavat ještě ne zcela vyhřátou plumlovskou přehradu. Jen pár metrů před cílem na pláži U Vrbiček se ale začal topit. Hasiči už vytáhli pouze jeho bezvládné tělo. Oživit se jej nepodařilo...

Na pláž U Vrbiček kromě Jednotky SDH Plumlov uplynulý pátek bleskurychle vyrazili také prostějovští profesionálové. Na místě už v té době byli tři muži v loďce, kterým se bezvládného muže podařilo objevit pouhopouhých 10 metrů od břehu.

Voda byla čistá, tělo bylo dobře vidět u dna v hloubce asi jen půldruhého metru. Událost byla ohlášena minutu před půl třetí, jeden z profesionálů jej o osmnáct minut později vylovil a společně jsme jej vytáhli na břeh. V takových chvílích je však důležitá každá vteřina. Pokud se tělo skoro dvacet minut nacházelo pod vodou, pak se dalo čekat, že následné pokusy o resuscitaci budou marné,“ popsal okolnosti velitel JSDH Plumlov Ctibor Kocourek, jehož mrzela zejména skutečnost, že se nikdo z přítomných ani nepokusil muže z vody co nejdříve vytáhnout. Okamžitý zásah hasičů totiž v tomto případě přišel pozdě. 

Utonulý muž byl nepochybně sportovec, který krátce před smrtí prakticky celou přehradu přeplaval. Jeho osobní věci se totiž dle svědků našly na druhém břehu v prostoru mezi Hotelem Plumlov a Bistrem na Špici. Další okolnosti úmrtí dvaapadesátiletého muže nyní prověřují policisté, přesnou příčinu úmrtí určí nařízená pitva. 

K události došlo téměř na den dva roky poté, co se v Podhradském rybníce v Plumlově utopil čtyřiatřicetiletý muž. Ne vždy ovšem podobné případy končí tragicky. „Vzpomínám si na jednadvacetiletou dívku, která se před lety vsadila, že v noci přeplave přehradu. Zhruba v polovině jí došly síly. Tu se však naštěstí podařilo včas zachytit a z vody vytáhnout živou,“ ohlédl se do minulosti Kocourek.

HLEDÁME SVĚDKY!

BYLI JSTE SVĚDKY TÉTO UDÁLOSTI? NAPIŠTE NÁM NA E-MAIL: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., NEBO ZAVOLEJTE 608 706 148