Ve druhé polovině tohoto týdne zahájí svůj zápasový program první dvě z nejvyšších českých soutěží mládežnických volejbalistek 2022/23. V obou mají nemalé ambice týmy VK Prostějov. Výběr žen vékáčka v nově zavedené věkové kategorii do dvaadvaceti let patří mezi dvanáct účastníků extraligy ČR U22. „Hned osm družstev postoupí na závěrečný turnaj Final 8, což je přesně náš cíl.

Žádné přehnaně vyšší ambice zde ale nemáme, tím hlavním jsou kvalitní utkání pro holky,“ sdělil trenér tohoto prostějovského kolektivu Zdeněk Sklenář. Pravidelně by za něj měly hrávat blokařka Zuzana Dostálová i smečařka Adriana Jurčíková z ženského áčka hanáckého klubu plus juniorky. „Během základní části se budou hrát pouze jednodenní turnaje, tudíž tahle soutěž není z hlediska zátěže tolik náročná,“ odtušil Sklenář. Kvalifikaci absolvuje se svými svěřenkyněmi v neděli 18. září v Brně, kde narazí na Tatran Střešovice (13.00 hodin) a domácí Královo Pole (17.00 hodin). „Vítězky postoupí do elitní čtyřky pro úvodní kolo, druhé v pořadí půjdou do prostřední čtveřice – což bychom chtěli být v nejhorším případě my,“ vyslovil Sklenář přání.

Účastníci extraligy žen ČR U22 v sezóně 2022/2023: KP Brno, Olymp Praha, Dukla Liberec, TJ Ostrava, Volejbal Přerov, České Budějovice, Hradec Králové, Uherské Hradiště, Tatran Střešovice, VO Lanškroun, Lvi Praha, VK Prostějov.