LHK Jestřábi Prostějov - HC Stadion Litoměřice

0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Kracík, 39. Guman (Kuťák, Jícha), 47. Procházka (Kracík, Slavíček), 53. Slavíček, 56. Kuťák (Jícha, Guman). Rozhodčí: Tomáš Zubzanda, Ondřej Šudoma – Tomáš Bezděk, Ondřej Veselý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:5.
LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Micka) – Valenta, Poledna, Staněk, Malák, Zajíc, Pěnčík, Hamšík – Benda, Routa, T. Jáchym (C) – Jandus, Burian, Ostřížek – Hašek, Jansa, Vlach – Maruna, Venkrbec (A), Dubský.
HC Stadion Litoměřice: D. Král (Sklíba) – Mikyska, Veber, Výtisk (C), Holý (A), Jebavý (A), Hampl, Š. Němec – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kracík, Slavíček – Zabloudil, Kuťák, P. Svoboda – Cikhart, Pártl, Gajda.
Po čtyřech vítězstvích v řadě přišel střelecký půst. Proti tvrdé obraně Litoměřic jsme se bohužel nedokázali ani jednou prosadit, a utkání proti soupeři ze severu Čech tak prohráváme 0:5. Už teď ale ladíme pozitivní myšlení na sobotní derby s Přerovem.

Utkání lépe začali hosté. Jaroslav Kracík využil nepřesné přihrávky, po které se puk dostal na jeho hůl, a ranou z kruhu zamířil přesně za Němečkovy záda. Naši obranu potom prověřilo dvouminutové oslabení, které jsme museli přečkat po provinění Poledny, Litoměřickou pětku jsme však nepustili k ničemu nebezpečnému. Celá první třetina se nesla ve znamení dlouhých pasáží bez přerušení, během kterých naši hokejisté aktivně zásobovali gólmana hostí svými střelami. Dubský z před brankového prostoru nebo Maruna od tyčky si však na maskovaném muži Litoměřic vylámali zuby. V poslední minutě první třetiny se fanouškům naskytl pohled na rychlé útočné akce obou týmů. Nejprve Ostřížkovi v poslední možné chvíli vysekl puk jeden z hostujících beků, Litoměřice pak zahrozily tvrdou střelou Válka. Němeček si však i se zakrytým výhledem s jeho ránou poradil, a po dvaceti minutách jsme tak do kabin zamířili s jednogólovým mankem.

Druhé dějství jsme po faulu Gumana začali přesilovkou, během ní naši hokejisté pálili na branku Litoměřic, jak jen to šlo, Král si však za pomoci obránců dokázal pohlídat všechny vystřelené puky. To platilo i po střele Tomáše Janduse, jehož pokus doputoval jen do lapačky brankáře Litoměřic. Jestřábi byli po celý zápas aktivnějším celkem, zejména první lajna se často dostávala do slušných akcí. Byl to opět Jandus, který to na Krále zkoušel zpoza branky, i na tenhle pokus však brankář hostí v poslední chvíli zareagoval. Dobývání litoměřické klece pokračovalo velkým přesilovkovým náporem, prosadit se však nedokázali Ostřížek, Burian, ani Jansa. Krátce po srovnání počtu sil na ledě se ozval hvizd sudích znovu. Tentokrát byla za špatné střídání potrestána hráčská lavice Prostějova a dvě minuty šel odpykat Roman Vlach. Toho Litoměřice využily. K volnému puku na brankovišti se po zákroku Němečka nejrychleji dostal Tomáš Guman, který lehkým šťouchnutím do puku chvíli před koncem druhé třetiny poslal Litoměřice do dvoubrankového vedení.

Do třetí části jsme nastoupili hladoví po vyrovnání. Velký tlak navíc umocnila přesilová hra. V ní nebezpečně pálil Jansa, stejně jako ve druhé třetině ale jeho pokus ztroskotal v Králově lapačce. Vývoj utkání na svou stranu hosté definitivně překlopili třetí brankou. Tu se jim podařilo vsítit díky dorážce Procházky, který před prázdnou brankou jen prudce doťukl puk za brankovou čáru. Po přečtení naší rozehrávky se do samostatného nájezdu dostal Josef Slavíček, který bekhendovým blafákem přehodil Němečka, a zařídil tak čtyřbrankový rozdíl ve skóre. O poslední branku utkání se postaral Kuťák, který nikým nekrytý po Němečkově zákroku dorazil puk za jeho záda. Dvacet vteřin před závěrečnou sirénou rozhodčí po nedovoleném zákroku Haška nařídili trestné střílení. V litoměřickém dresu se k němu postavil Josef Slavíček, Němeček jeho nájezd ale tentokrát dokázal zlikvidovat. To však nic nezměnilo na tom, že skončila naše vítězná série. Teď už ale veškerou svou pozornost směřujeme na sobotní derby s Přerovem.

 

převzato z www.lhkjestrabi.cz