Z původně plánovaného června až na první zářijovou sobotu byl termínově přesunut Elite Boxing Cup III. A vyplatilo se. Třetí pokračování nového projektu, který organizuje oddíl BC DTJ Prostějov pod záštitou primátora statutárního města Prostějov Františka Jury, přineslo řadu zajímavých soubojů.

 

Boxárna v Krasické ulici se opět stala dějištěm zápasů v kategoriích Elite, Amatér a Veterán mužů i žen. Hlavním tahákem byla bitva mezi Oldřichem Vidmuchem (Sport klub Prostějov) a již osmačtyřicetiletým Janem Kvapilem (SA Olomouc).

Další vítězné utkání zvládl domácí Pavel Zajíc (váhová kategorie do 92 kilogramů) proti Alessandru Janderkovi z Brna. „Pavel vyhrál na body vyrovnané utkání, i když hostům se to moc nelíbilo. Z mého pohledu vítěz častěji začínal i ukončoval výměny, byl aktivnější. A proto zněl výrok rozhodčích pro něj,“ uvažoval hlavní trenér BC DTJ a ústřední organizátor Elite Boxing Cupu v jedné osobě Petr Novotný.

Do ringu vstoupili ještě další dva domácí borci, oba však podlehli. Robert Nezval (váha do 80 kg) nestačil r.s.c. ve 2. kole na Jaroslava Žítka ze Sport klubu Prostějov, Ondřej Procházka (do 86 kilogramů) prohrál na body s Lukášem Plocarem (Lipník nad Bečvou). „Pro kluky to ale byla dobrá konfrontace i cenné zkušenosti do příštích soubojů, o což v rámci Elite Cupu přesně jde,“ řekl Novotný.

Za patrně nejlepší mač celého dne označil střetnutí brněnského Patrika Fialy proti olomouckému Kimu Amoussovi ve váze do 75 kg. „Oba jsou to už ostřílenější borci a kvalitní boxeři, kteří necelé stovce fanoušků v hledišti ukázali hezkou podívanou. Boxovalo se tvrdě, Amoussa měl postupem času navrch a zaslouženě zvítězil,“ přiblížil Novotný.

Dohromady deset duelů posunulo celý projekt zase o něco dál. „Jde nám o to, aby boxeři i boxerky různých kategorií měli možnost zápasové konfrontace na odpovídající úrovni v dnešní nelehké době ovlivněné covidem, válkou na Ukrajině a ekonomickou recesí. Proto zájemcům nabízíme utkání a věříme, že prostějovský Elite Boxing Cup půjde postupně nahoru. Čtvrtý turnaj tohoto seriálu uspořádáme v sobotu 15. října od 14.00 hodin znovu v naší boxárně,“ uzavřel Petr Novotný s poděkováním městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem ostatním partnerům za podporu.