Spícího muže okradl drzý zloděj na začátku září v Martinákově ulici v Prostějově. Nyní policie pachatele dopadla a se svým vydařeným kouskem se tak pochlubila. Zlodějem je jednadvacetiletý a již několikanásobný recidivista.

 

Starší muž usnul tehdy ve večerních hodinách na lavičce u autobusové zastávky. U sebe měl tašku pevně zavěšenou přes rameno a kolem krku. To ovšem nijak nevadilo mladému delikventovi, který si muže již dříve vyhlédl a nějakou dobu ho pozoroval. Ke spícímu chlapíkovi si přisedl, z kapsy vytáhl nůžky a nepozorovaně mu popruh tašky přestřihl. Pak s ní nenápadně odešel. V tašce měl okradený muž mimo jiné také finanční hotovost, powerbanku a platební karty. „Zloděj se je několikrát snažil použít při placení zboží, pokaždé měl ale smůlu, protože všechny transakce byly vždy zamítnuty,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Použitím karet však zanechal delikvent policistům významné stopy. S jejich využitím a další usilovnou mravenčí prací pak v těchto dnech mladého zloděje dopadli. „Prostějovští policisté odhalili zloděje krádeže, která se stala v první polovině měsíce září ve večerních hodinách na ulici Martinákova v Prostějově,“ potvrdila Zajícová s tím, že taška bez ucha měla hodnotu 2 000 Kč a celková škoda byla vyčíslena na 6 600 Křč.

Jde přitom, navzdory jeho nízkému věku, o protřelého kriminálníka. Soudně trestán už byl několikrát, a to dokonce už jako mladistvý. „Osobou podezřelou ze spáchání dvou trestných činů je jednadvacetiletý mladík, který byl už v minulosti několikrát odsouzen za stejné protiprávní jednání a dopouštěl se ho už jako mladistvý. Ve výkonu trestu strávil několik měsíců a je pravděpodobné, že tam zase stráví nějakou část svého života. To je už ale na rozhodnutí soudu,“ shrnula dopadeni pachatele tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Jak ještě doplnila, z posledního výkonu trestu byl propuštěn teprve v červenci...