Příjemný pohled nabízí tabulka Krajského přeboru. Alespoň tedy pro celky z Prostějovska. Aktuálního ročníku se účastní hned čtyři, z toho tři nováčci. A nutno dodat, že ani jeden z týmů si neuřízl ostudu. A to ani zdaleka.

Nejlépe z celé čtveřice jsou na tom Čechovice. Klub si udržel osu mužstva i po přesunu do krajského přeboru. A hlavně útočníka Jana Šteigla, který nepochybně zabojuje o pomyslnou korunku pro nejlepšího střelce soutěže. Čechovičtí ale v drtivé většině zápasů pracovali dobře jako tým. Soupeře přehrávali nebo se jim přinejmenším herně vyrovnali. Důležitý byl vstup do sezóny. Hned v prvním utkání výběr Lukáše Koláčka s přehledem vyhrál. Navíc dokázal bodovat v prvních sedmi zápasech ročníku. Týmu Čechovic se dařilo neinkasovat a celkově zanechal dobrý dojem.

S pouhým jednobodovým odstupem za vítězem podzim ní části skončil Kostelec na Hané. Tento celek je asi největším překvapením podzimu. Kostelec postoupil do kraje ze druhého místa I.A třídy. Tým je velice mladý, často hraje zcela bez třicátníků v sestavě. Navrch si tu a tam kouč Lubomír Keluc postěžuje na tréninkovou morálku hráčů. Přesto všechno se Kostelci daří. Dostává naprosté minimum branek. Zprvu mělo mužstvo ještě problém bodovat i v jinak vyrovnaných zápasech. To ale dokázalo překonat. Vše začalo 6. kolem v zápase s Medlovem, od té doby bodoval Kostelec v každém zápase a může se pochlubit nejméně propustnou obranou.

Obstojné osmé místo vybojovala po podzimu Lipová. Ta ale určitě pomýšlela na vyšší příčky. A jednu dobu byla Lipová i na čtvrtém místě. Tým se na rozdíl od předchozích dvou výrazně oproti minulému ročníku změnil. Do kdru přišli mladíci z 1.SK Prostějov. Hovoří se navíc o tom, že eskáčko má ambice na postup do divize právě s Lipovou. Některé zápasy skutečně zvládl obměněný výběr velmi dobře. Výkonnostně je to ale jak na houpačce. Přesto se ukázalo, že hráči jako Jakub Vyhlídal, Karel Spáčil nebo Adam Klimeš mají budoucnost.

Nejhůře z kvarteta regionálních celků Prostějovska dopadla nakonec Konice. Ta nejprve na úvod soutěže remizovala a následně střídala výhry a prohry. Konice pak musela třeba i měsíc čekat na výhru. Koničtí měli místy stejný problém jako druhý nováček z Kostelce na Hané. Tedy stříleli málo branek. Na rozdíl od regionálního rivala ale nedokázala na jednu vstřelenou branku bodovat, natož vyhrávat. Povedeným závěrem ročníku se ale nakonec zvládla Konice dostat až na jedenácté místo. Byly přitom chvíle, kdy se mužstvu vůbec nedařilo. A spokojený s jeho výsledky ani herním projevem nebyl ani kouč Petr Ullmann.

 

Další díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA zaměřený na krajský přebor najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 9. ledna