Podruhé za sebou se přes úvodní kolo nedostal Dalibor Svrčina. Mladý prostějovský tenista tentokrát v indickém Puné prohrál české derby s Dominikem Palánem, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.

 

Palán vstoupil do utkání prvního kola s nasazenou šestkou ziskem úvodních čtyř gamů, a ačkoliv se Svrčina posléze dotáhl na rozdíl jedné hry, výhodu brejku nakonec prvně jmenovaný ustál. Druhá sada přinesla na obou stranách po jednom ztraceném podání a dospěla až do zkrácené hry. V té byl úspěšnější Palán, jenž otočil skóre z 3:4 na 7:4 a vybojoval překvapivý postup. „Hlavně na začátku zápasu bylo vidět, že je rozehraný. Druhý set byl vyrovnaný, škoda že jsem v dobře rozehrané zkrácené hře nedokázal zápas vyrovnat. Mohlo to být ještě zajímavé,“ posteskl si Svrčina.

Na další úspěšné vystoupení si musí počkat také Zdeněk Kolář. V sezóně už čtyřikrát postoupil na challengerech mezi nejlepší osmičku, ve francouzském Pau se mu ale nedařilo a na silně obsazeném podniku vypadl s Norem Viktorem Durasovicem 6:7, 4:6 už v kvalifikaci o postup do hlavní soutěže. 

 

MUŽI

Dubaj – ATP Tour:

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Zverev (7-Německo) 6:4, 3:6, 4:6.

Puné – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina (6) – Palán (oba ČR) 4:6, 6:7

ŽENY

Monterrey

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková (6) – Rachimovová (Rusko) 6:7, 6:2, 6:7.