Slovní napadání mezi sousedy v bytovém domě řešili prostějovští strážníci v odpoledních hodinách minulého pondělí 27. března na sídlišti Hloučela. Ukázalo se, že jde o banální spor mezi mužem a jeho sousedkou.

 

Strážníky jako první kontaktoval devětapadesátiletý muž. Tvrdil, že se mu nelíbí chování lidí v domě a cítí se být jejich chováním pohoršen.

„O co přesně jde, ale nebyl oznamovatel schopen strážníkům konkrétně sdělit. Pouze uvedl, že měl nějaký incident se sousedkou, která mu vyhrožovala, že na něj zavolá policii,“ sdělila Tereza Greplová, vedoucí prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Strážníci tedy kontaktovali zmíněnou ženu. Ta potvrdila, že mezi ní a oznamovatelem došlo k hádce a také v minulosti se k ní měl tento muž chovat nevhodně. „Žena celou situaci popsala tak, že si přivolala výtah a po otevření dveří spatřila v kabince dotyčného muže. Jelikož s ním měla již dříve problémy, chtěla předejít případnému konfliktu a raději s dotyčným do výtahu nenastoupila. Její rozhodnutí muž prý komentoval nadávkami a pokřikováním na její osobu,“ prozradila mluvčí Greplová a dodala: „Žena později sjela výtahem sama a po vyvenčení svého psa a návratu do domu se s dotyčným mužem opět potkala u výtahu, kde ji znovu častoval nadávkami. Na to mu dvaašedesátiletá žena odvětila, že zavolá policii, což neučinila a z místa odešla.“

Muž chtěl svým oznámením patrně předejít tomu, že jej žena oznámí strážníkům jako první. „Celá záležitost bude předána příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití, ze kterého je důvodně podezřelý zmíněný devětapadesátiletý muž,“ uzavřela případ Greplová.