Tato tradice stále žije. Pokud se však ještě před nějakými čtyřiceti lety do hrkání zapojili snad všichni kluci z každé vesnice na Prostějovsku, nyní jsou počty dětí přece jen nižší. A to navzdory faktu, že už se několik let v průvodu pravidelně objevují i děvčata.

Hlasitý velikonoční průvod prošel o Velikonocích také Suchdolem. Zapojilo se do něj zhruba pětadvacet chlapců i děvčat, kteří na společnou cestu vyrazili celkem sedmkrát. V rukou nesli řehtačky, které nahradily zvony, jež na tři dny utichly, neboť dle tradice odletěly do Říma.

Průvod poprvé vyšel na Zelený čtvrtek odpoledne, na Velký pátek pak prošel vesnicí dokonce čtyřikrát a na Bílou sobotu ještě dvakrát. Po oba dva dny si děti musely přivstat, hrkat se chodilo už od 6:00 hodin. Celkem při každé procházce Suchdolem ušli něco přes dva kilometry.

„O akci mi řekl kamarád z Prostějova, který sem jezdí za babičkou. Pozvání jsem přijal rád, byla to pro mě zajímavá zkušenost. A jako bonus jsem si díky tomu vydělal i své vůbec první peníze. Ty se mi budou určitě hodit,“ prozradil desetiletý Filip.