Jubilejní ročník tenisového turnaje UniCredit Czech Open 2023 bude v mnoha ohledech výjimečný. V pořadí třicáté klání ozdobí mimo jiné exhibiční utkání, které se bude hrát před finálovým duelem v sobotu 10. června od 10.00 hodin. Na kurtu se představí bývalý čtvrtý hráč světa a dvojnásobný vítěz Davis Cupu Tomáš Berdych.

„Chtěli jsme přijít s něčím, co zvýrazní naše výročí. Tomáš bude hostem turnaje a exhibice se bude nést v duchu, že s námi v Prostějově vydržel dvacet let. Přišel do klubu v deseti, vyhrál deset extraligových titulů a nikdy jinam nepřestoupil,“ vypíchl Berdychův vztah ke klubu šéf prostějovského tenisu Miroslav Černošek.

Soupeřem bývalé dlouholeté české tenisové jedničky bude o dvacet let mladší Jakub Menšík. „Tomášovi jsme nabízeli za soupeře různé zahraniční hráče s hvězdnou minulostí, ale už v prosinci si sám vybral Kubu. Ten mezitím v dospělém tenise poskočil vzhůru a vyhrál turnaj v Praze. Pokud by Jakub postoupil do finále i v Prostějově, vybereme náhradní variantu,“ osvětlil Černošek.

Čestným hostem UniCredit Czech Open bude také jeden z nejlepších hráčů historie Ivan Lendl, který do Prostějova dorazí v průběhu čtvrtfinálových zápasů. „Ivan přiletí ve čtvrtek a bude čestným hostem turnaje. Bude u nás až do neděle“ potvrdil sportovní manažer, který s Lendlem spolupracuje již po mnoho let. „Pojedu s ním také do Ostravy, kde mu vloni odhalili desku na jeho rodném domě. V říjnu jsem měl čest zastupovat ho na převzetí státního vyznamenání, takže máme pro něj i toto ocenění,“ prozradil Miroslav Černošek s tím, že s oběma hvězdami pořadatelé plánují autogramiádu pro fanoušky.

 

Speciální příloha věnovaná prostějovskému tenisovému turnaji vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 5. června

 

23 exhibice