Příliš důvodů k radosti nemají ani v Plumlově, kde se místní Sokol zachraňoval až do posledního kola. Oproti mužstvům Protivanova či Určic je tam navíc další zásadní problém, který je třeba do budoucna vyřešit. Tím je už značně postarší kádr. Jenže bez zkušených harcovníků, jakými jsou bratři Kiškovi či hrající kouč Frantík, to Plumlovu očividně nelepí.

Za podzimní část toho přitom Plumlov příliš neprohrál, ale v důsledku řady remíz nevznikl dostatečný polštář, jenž si před začátkem ročníku nejspíše mužstvo přálo. I tak ale mohlo jít do jarní části s vědomím, že má situaci pevně ve svých rukou. Během zimní přestávky ale došlo ke dvěma citelným ztrátám, kdy mužstvo opustil Karel Fajstl a Marcel Zabloudil. Když do toho přičteme zdravotní komplikace zkušené dvojice tvořící hru v podání Petra Kišky a Karla Frantíka, bylo zaděláno na problémy. A ty se skutečně dostavily.

Z klidné plavby se tak rázem stal boj o záchranu, což umí svázat nohy i zkušeným hráčům. A před závěrem sezóny byla jistá křeč u mužstva opravdu znát. Z prvního vítězství se celek radoval až v sedmém jarním kole, kde už byl namočen v boji o udržení. Při snaze o zvrácení sezóny lepším směrem narážel klub na potíže s počtem hráčů, což vyvrcholilo v Lesnici, kde nastoupil Petr Matoušek „načerno“ a klub dostal pokutu i kontumaci.

I z těchto problémů se však na poslední chvíli dokázal vymanit a krk mu doslova zachránilo, že v posledních dvou domácích duelech získal šest bodů, jinak by se padáku opravdu nevyhnul. Hojně se pak spekulovalo o tom, zda v Plumlově nezůstane jen jedno mužstvo a nezvolí se přesun o soutěž níž. I nadále ale bude fungovat i rezerva a je otázkou, jestli se podaří situaci do nové sezóny zlepšit.

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA je věnován ohlednutí za vystoupením regionálních zástupců v krajském přeboru, vše potřebné najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 17. července