Ke střetu dvou mladých cyklistů došlo koncem července na cyklostezce v Brněnské ulici v Prostějově. Policie během uplynulého týdne požádala o pomoc případné svědky, kteří mohli nehodu vidět buď bezprostředně, nebo z vozidla jedoucího po silnici v těsné blízkosti cyklostezky. Pokud jste nehodu opravdu viděli na vlastní oči, konktaktujte prosím policisty prostřednictvím bezplatné linky 158.

„V pátek 28. července 2023 v době mezi 20.40 a 21.00 hodin jel jednatřicetiletý cyklista od   Prostějova ve směru na Žešov po cyklostezce, kdy v protisměru jel sedmadvacetiletý cyklista. Starší cyklista po cyklostezce kličkoval a s největší pravděpodobností vjel protijedoucímu do jízdní dráhy, kdy došlo ke střetu a pádu obou cyklistů na zem. S mladším cyklistou jela na koloběžce jeho přítelkyně, která ale jela před ním a samotný střet neviděla, pouze za sebou uslyšela ránu. Uvedla ale, že protijedoucí cyklista při jízdě kličkoval a sama musela při průjezdu okolo něj zpomalit, aby nedošlo ke kolizi. Oba muži se při pádu zranili a skončili v péči záchranářů s následným převozem do nemocnice,“ popsala nehodu z 28. července tohoto roku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Vzhledem k okolnostem nehody a za účelem řádného objasnění celé události se policisté obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. „Hledáme svědky nehody, kteří se v uvedenou dobu pohybovali po cyklostezce v ulici Brněnská v Prostějově a mohli by nám podat jakoukoliv svědeckou výpověď k průběhu střetu cyklistů a taky případně k nebezpečné jízdě cyklisty – kličkování, rychlost, bezprostřední ohrožení a tak dále, aby nás kontaktovali na lince 158. Stejně tak se obracíme i na řidiče tudy projíždějících vozidel, kteří mohli nehodu nebo jízdu cyklistů vidět nebo zachytit na kamerové zařízení umístěné ve vozidle. Veškeré informace nám pomohou s tím, abychom nehodu objasnili,“ vzkázala mluvčí krajské policie.