Sedmá etapa značení jízdních kol bude v Prostějově napíše další díl v úterý 5. září. Právě v tento den budou mít cyklisté, kteří pojedou okolo kina Metra 70, šanci nechat si označit a zaregistrovat do celostátní evidence své jízdní kolo, koloběžku nebo kompenzační pomůcku.

 

Strážníci budou u kina Metro ve Školní ulici pro případné zájemce připraveni v době od 15.00 do 18.00 hodin. Značení bude probíhat v modrém stanu městské policie na zpevněné ploše před kinem Metro 70. Poslední značení se pro zájemce uskuteční 7. září v Kolářových sadech u hvězdárny, a to opět ve stejný čas od 15.00 do 18.00 hodin.

„Případní zájemci, kteří by chtěli této služby v terénu využít, by si s sebou měli vzít řádně očištěné jízdní kolo, občanský průkaz a doklad o nabytí jízdního kola, který je možné na místě nahradit čestným prohlášením. I když značení a registrace zaberou v průměru 15 minut, je nutné počítat i s možnou delší čekací dobou, jelikož se mohou tvořit fronty. V případě deštivého počasí nebude značení realizováno z technologických důvodů,“ uvedl Petr Zapletal,.