Je to vtip, nadsázka, kanadský žertík, nebo nevkus, nechutnost a absolutní neúcta ke druhým? Páni radní z Kostelce na Hané, tak vám se povedlo určitě to druhé! Minulý týden se kostelečtí konšelé rozhodli přímo před budovou radnice připomenout si blížící se Halloween.

Instalováni zde byli oběšenci a kostlivci. Říkáte si, že to k západní podobně našich českých Dušiček patří? Běžní kostelečtí občané jsou jiného názoru. „Je to bezcitný a hanebný čin,“ zuří například známá květinářka Daniela Hlinická. Nejen po jejích protestech onu hrůzu kostelečtí radní uprostřed minulého týdne okamžitě odstranili…

 

Obliba Halloweenu, který je západní obdobou naší Památky zesnulých, sice rok od roku stoupá, ale co je moc, je moc! Naprosto nevkusnou a bezcitnou výzdobu zvolilo vedení kostelecké radnice, které na začátku minulého týdne umístilo přímo před budovou úřadu dva oběšence, pověsilo několik koster a zařídilo další halloweenskou rádoby atrakci. To vše se stalo terčem oprávněné kritiky.

„Ptám se, kde zůstala ona pieta a úcta k těm, kteří nás opustili? Nejen v mé rodině se stalo neštěstí, kdy si někdo sáhl na život, podobných tragédií stále přibývá. A nám tady radní rozvěšují oběšence s kostlivci. Je to od nich naprostá bezcitnost!“ svěřila se Večerníku rozhořčená Daniela Hlinická z Kostelce na Hané, která pracuje v místním květinářství. „My jsme jako děti byli vychováváni úplně jinak, k úctě nejen k živým, ale hlavně k mrtvým. V dnešní době se z toho dělá nejapná sranda! Když jsem se ptala tajemnice kosteleckého úřadu, tak mi odpověděla, že se jí to líbí! Byla jsem zhnusena… Panebože, pokud se to tedy někomu líbí, tak ať si věší oběšence někde na své zahradě a nikoliv před budovou radnice na veřejném prostranství,“ láteřila dále Hlinická, která se podle svých slov ptala na začátku minulého týdne i na názory jiných občanů Kostelce na Hané. „Všichni do jednoho byli v šoku a nenašla jsem nikoho, komu by se ona halloweenská výzdoba líbila. Však jsme si také byli okamžitě stěžovat.“

Stížnosti Kosteleckých podle všeho zabraly, uprostřed minulého týdne už radnice v Kostelci na Hané nechala oběšence i kostlivce odstranit. Večerníku se do uzávěrky vydání nepodařilo kontaktovat nikoho z vedení úřadu, názor druhé strany tak přineseme v příštím čísle.