Toho je obrovská škoda. Navzdory zástupu horlivých fanoušků lesní bar „U nás na Pohodlí“ končí. Důvodem jsou opakované a neustávající nájezdy zlodějů. Už po jejich nedávném řádění, kdy vykradli pokladničku i ledničku, bylo ve hře uzavření baru. K tomu nakonec i díky velké podpoře nedošlo. Až do uplynulého týdne…

Lesní bar „U nás na Pohodlí“ fungoval u silnice zhruba v polovině cesty mezi Holubicemi a Sečí. Lidé si pod korunami stromů mohli natočit pivo, dát sodovku a v ledničce našli mimo jiné i špekáčky. Samozřejmostí bylo, že za vše zaplatili.

Provozovateli však po dvou letech už se zloději definitivně došla trpělivost. „Přispěli jste k zániku jednoho pěkného místa. Teď už máte skoro vše, můžete si otevřít vlastní lesní bar a vyzkoušet si, jaké to je něco budovat stále dokola. Připravili jste lidi o možnost u nás posedět. Všem poctivým děkuji za všechnu podporu a příjemné chvíle,“ vzkázal na Facebooku Tomáš Bábek.

Desítky reakcí na sebe nenechaly dlouho čekat. „Moc mě to mrzí. I díky vám se toto místo stalo pro mě oblíbeným pro houbaření a procházky s dětmi a psy. A punč, který jste měli na mé předposlední návštěvě, byl fantastický. Přeju, ať se vám ve všem ostatním jen a jen daří,“ napsala například Jana P.

Všichni diskutující do jednoho zániku baru litovali, někteří si však povzdechli, že s ním počítali už dříve. „Místo hned u silnice. Žádná fotopast ani kamera. Úžasná šance pro blbečky, co mají mezi ušima pomlčku. Znechucení naprosto chápu a za mě je obrovská škoda, že to tam už nebude. Dodatečně alespoň díky za ty roky, co to fungovalo,“ vyjádřil se Michal Z.

Našli se tací, kteří připojili i vlastní zkušenost s podobnými záležitostmi. „Asi dva roky zpátky jsme se snažili udržovat ten přístřešek na opékání, který stojí o kousek dál směrem na Seč. Zbytečná práce. Vždy ve středu jsme tam byli a přes víkend se tam opět objevil bordel, nikdo si ani odpadky neodnesl, zato zmizelo vždycky všechno dřevo. Tak jsme to vzdali. Teď se to snažíme udržovat ‚u Loupežníka‘. Tam se to zatím drží, ale už tam začíná jezdit někdo na čtyřkolce. Musí vždy vjet až dovnitř a celý to tam rozhrabat. Ale i na něj snad brzy dojde!“ upozornil Petr V.