Minulý víkend vyrazily fotbalistky 1.SK Prostějov na dvoudenní halový turnaj do Uherského Brodu, ve kterém se představilo hned čtyřiadvacet celků, kde se utkaly v rámci čtyř skupin. Ženy Prostějova byly nalosovány do skupiny C, kde s bilancí dvou výher, dvou remíz a jedné porážky obsadily třetí příčku ze šesti účastnic. V neděli tak absolvovali další souboje ve skupině o 9. až 12. místo. Domů si nakonec odvezly konečné jedenácté místo.

Do Uherského Brodu vyjelo osm žen ve složení: Kristýna Vykopalová, Kristýna Daňková, Martina Pitáková, Nikola Zahradníčková, Nela Hrazdilová, Aneta Barešová, Viktorie Minxová a Pavlína Hrazdilová.

Prostějov byl vylosován do skupiny C, kde narazil na tři juniorské soupeřky a dva ženské celky. Nejlépe se v této grupě vedlo fotbalistkám Líšně, která skupinu ovládla s 11 body, a právě proti tomuto soupeři zapsalo eskáčko jedinou porážku 0:1. Na druhém místě se umístily juniorky Myjavy, které získaly stejný počet bodů. Prostějov skončil na třetí příčce se ziskem osmi bodů, kdy dokázal porazit čtvrté juniorky Znojma a Bratislavu. Naopak s posledním celkem juniorek Hodonína remizovaly.

Podle umístění ve skupinách se kluby rozdělily do skupin po čtyřech účastnicích, kde se hrálo o konečné umístění. V neděli tak začaly svůj boj proti Slovácku, Třebíči a Brušperku, kde se ženám podařilo zvítězit s Brušperkem, ale na další dva celky nestačily a obsadily tak konečné jedenácté místo. Z vítězství se stejně jako v loňském roce radovaly ženy Myjavy, které vyhrály před domácím Uherským Brodem.

Hodnocení trenéra Prostějova Davida Pekaře: „Jedna jediná prohra ve skupině nás stála postup do bojů o čtvrté až osmé místo, což je velká škoda. Následující den už jsme nehráli tak šikovně, a proto dostáváme tři góly od Třebíče. Následně nás přehrávají jedním gólem i juniorky ze Slovácka, finální 11. místo jsme si tak zasloužili.“ 

 

Výsledky Prostějova:

Skupina C

1.SK Prostějov – juniorky Myjava 1:1

1.SK Prostějov – SK Líšeň 0:1

1.SK Prostějov – Znojmo juniorky 1:0

1.SK Prostějov – Bratislava bílá 1:0

1.SK Prostějov – Hodonín juniorky 0:0

Tabulka skupiny C

1. SK Líšeň

2. juniorky Myjava

3. 1.SK Prostějov

4. juniorky Znojmo

5. bílá Bratislava

6. juniorky Hodonín       

Skupina o 9. až 12. místo

1.SK Prostějov – Třebíč 0:3

1.SK Prostějov – Slovácko juniorky 0:1

1.SK Prostějov – Brušperk 1:0

Tabulka

9. Slovácko

10. Třebíč

11. Prostějov

12. Brušperk