Nejprve skoro měsíční pauza postrádající jediné střetnutí, hned potom dva domácí duely během tří dnů. Takový program mají volejbalistky VK Prostějov v tomto týdnu, když po úterním Šternberku nastoupí znovu na své palubovce Národního sportovního centra PV už ve čtvrtek 11. ledna od 18.00 hodin proti TJ Ostrava.

Jde o dohrávku 16. kola extraligy žen ČR 2023/24. Dané dějství bylo na pořadu jen několik dnů před Vánocemi, ale soupeř požádal o odložení zápasu kvůli většímu počtu svých hráček v juniorské reprezentaci České republiky. Hanácký klub vyhověl a vedení obou kolektivů se následně dohodlo na jedenáctém lednovém dnu coby novém termínu.

Jak jsou čtvrteční protivníci na tom? Prostějovský tým nejvyšší tuzemskou soutěž zatím vede se ziskem 41 bodů, zatímco Severomoravanky jsou v tabulce páté a na kontě mají 23 bodů. Od vítězství 3:1 nad Šternberkem i ve Frýdku-Místku však poslední tři mače prohrály: u Šelem Brno 2:3, na Olympu Praha 0:3 a s Olomoucí 1:3.

Výběr TJ již spoustu let vede z pozice hlavního kouče Zdeněk Pommer, jenž v aktuální sezóně nejvíc sází na nahrávačky Petru Kašparovou či Fedoru Jakuškinu, univerzálku Sandru Skřivanovou, smečařky Petru Kojdovou a Nelu Jasečkovou, blokařky Elen Jedličkovou a Michaelu Hadáčkovou a libero Terezu Slavíkovou (odchovankyni vékáčka).

Poprvé v průběhu tohoto ročníku se oba celky potkaly 4. listopadu v metropoli u hranice s Polskem, kde hostující mančaft dominoval 0:3 (-16, -18, -14). „Ostrava je však hodně nebezpečná, má kvalitní hráčky a musíme si na ni dát velký pozor. K vítězství budeme rozhodně potřebovat kvalitní výkon,“ ví hlavní trenér VK Michal Matušov.