Fanoušky hojně sledovaní zástupci našeho okresu v ledním hokeji – to znamená muži LHK Jestřábi Prostějov i SK Prostějov 1913 – udržují stabilní kvalitu výkonnosti a vysoké umístění ve svých soutěžích (3. v Chance lize, respektive 2. v krajské lize).

V (mezi)národním měřítku však jeden ze dvou tuzemsky nejoblíbenějších sportů provázely poslední dobou vzrušivé události provázené často velice silnými emocemi. Krásně pozitivní byl především bronz reprezentace ČR U20 na mistrovství světa této věkové kategorie.

Zvlášť poté, co mladí Češi neuvěřitelně otočili závěrečný duel o třetí místo proti Finsku z 2:5 na 8:5. Bohužel vůbec příjemné naopak nebylo investigativní zjištění kolegů žurnalistů z deníku Sport, že za přerušením kariéry špičkového hokejisty a prostějovského rodáka Ondřeje Vitáska vězelo před více než rokem užití kokainu.

Vzhledem k jeho tehdejším zdravotním problémům vůbec nechci nikoho soudit, mnohdy to v životě opravdu není jednoduché. Ostatně jasným důkazem teď je bouřlivý rozchod hokejových Pardubic s renomovaným trenérem Václavem Varaďou, což byl šok hodný skutečného výbuchu. A ještě dlouho bude v ledové komunitě ČR silně rezonovat.