Po delší přestávce byla uplynulou sobotu konečně znovu otevřena divadelní kavárna v Národním domě v Prostějově. Nová ředitelka Městského divadla Karin Konzbulová tak dodržela svoje předsevzetí a ze secesního skvostu v centru Hané dělá opravdovou kulturní a společenskou baštu. V sobotu 16. března bylo slavnostní otevření divadelní kavárny spojeno s vernisáží k výstavě fotografií Radka Polišenského na téma Zachyceno v pohybu.

 

Hlavním cílem nové ředitelky Karin Konzbulové je a bude vize rozvíjet kulturní život a oživit nádherné secesní prostory, které slibují nevšední zážitek. „Chceme nabídnout výběrovou kávu z místní vyhlášené pražírny Kávový Bob a zákusky od prostějovské cukrářky Jesiky Mariánkové, která se při výrobě inspiruje francouzskou tradicí,“ rozplývá se nad novými nabídkami divadelní kavárny Karin Konzbulová s tím, že v nabídce nebudou chybět také klasické zákusky, mezi které patří například špičky nebo laskonky. Dosud se prostory kavárny využívaly pouze občas pro soukromé akce nebo uzavřenou společnost. „Jinak byla kavárna zavřená, což nám bylo líto. Rádi uvítáme pamětníky a pamětnice, kteří si k nám nachází cestu z nostalgie k Národnímu domu, a určitě se těšíme na nové hosty třeba z mladší generace, pro které může být zážitkem právě posezení v secesní kavárně s nabídkou kvalitní obsluhy a servisu,“ uvádí rovněž Karin Konzbulová. Jak dodala, Městské divadlo chce využívat provoz kavárny ve spojení s kulturními akcemi. „Proto jsme zvolili otevření kavárny spojené s vernisáží. Výstava fotografií Radka Polišenského bude k dispozici do konce května. Během sobotního odpoledne se podařilo naplnit kavárnu hosty do posledního místa, pocity při pohledu na zaplněnou kavárnu se nedají slovy ani popsat. Jsou to pocity obrovské radosti a chuti do práce,“ řekla Karin Konzbulová, ředitelka Městského divadla v Prostějově.  

Při zahájení výstavy Karin Konzbulová přivítala hosty, následovala úvodní slova k vernisáži od doc. Mgr. Miroslava Dopity, Ph.D. z Univerzity Palackého v Olomouci, poté pronesla pár slov MUDr. Helena Lošťáková, PhDr., která vernisáž zorganizovala, a pak už se hosté mohli věnovat vychutnání kávy nebo dezertů a postupně prohlídce vystavovaných fotografií. Součástí kulturního odpoledne byl hudební vstup mladého klavíristy Alexe Matiase Lošťáka. Další akce budou následovat. Již 5. dubna proběhne v kavárně jarní koncert, kdy vystoupí žáci ZUŠ Vladimíra Ambrose a zahrají na klavír a ostatní hudební nástroje. „Do budoucna připravujeme hudební odpoledne, gastronomické akce a podobně. Hosté mohou sledovat nabídku akcí na webových stránkách a sociálních sítích,“ uzavřela Karin Konzbulová.