Do rostoucí sbírky svých úspěchů přidal Our Hope Boxing Club Prostějov další dva. Jeho zástupci je vybojovali na mistrovství republiky kadetů a kadetek 2024 v Bruntálu, kde dvě třetiny zástupců ambiciózního oddílu dosáhly na medaile. Včetně jedné nejcennější.

Zlato získal Dorian Kropog, což je z dlouhodobého hlediska nejúspěšnější člen OHBC. Ve váhové kategorii do 52 kilogramů nejprve zvládl suverénně semifinále, kde porazil Rédla z Prahy 5:0 na body, a poté neměl žádné problémy ani ve finále proti Huseinimu (Most). I toho smetl jednoznačným bodovým výrokem rozhodčích 5:0.

„Dorian na šampionátu obhajoval loňský titul, byl největší favorit a tuhle roli naprosto s přehledem splnil. Třetí zlatou medailí z MČR v kariéře potvrdil svou českou extratřídu s mezinárodním přesahem i to, že právem patří do reprezentace,“ spokojeně konstatoval šéftrenér Our Hope Boxing Clubu PV Martin Klíč.

Druhý cenný kov z vrcholné akce kadetské kategorie na severu Moravy přivezla Ema Bartošová. „Ve váze do 52 kilo byly jen tři holky, Ema mezi nimi s jasně nejmenším množstvím zkušeností. Proto v semifinále narazila na mnohem ostřílenější Dufke z Mšeného-lázní, které podlehla na body a brala bronz,“ vyložil Klíč.

Republikové mistrovství příliš nevyšlo Šimonovi Dvorskému (do 80 kilogramů), jenž nečekaně vypadl hned ve čtvrtfinále. „Šimon byl jedním ze dvou favoritů své váhy, ale v prvním utkání prohrál na body s nebezpečným Černým z Pardubic. Samozřejmě byl zklamaný, takový je však někdy sport. Bude na sobě dál makat, aby uspěl příště,“ hodnotil kouč.

Ještě před Bruntálem se uskutečnilo další kolo Národní ligy boxu ČR 2023/24 ve Vsetíně. Za OHBC tam vycestovali Daniel Kozák (školní mládež, do 60 kg) a Ema Bartošová (kadetka, do 52 kg). „Dan absolvoval soutěžní premiéru v ringu, která byla rozhodně vydařená navzdory bodové porážce od mnohem zkušenějšího soupeře, protože boxoval opravdu dobře. Pro Emu šlo o generálku na následný šampionát, ve Vsetíně remizovala s kroměřížskou Sanislovou,“ hodnotil Klíč.

V dubnu bude pokračovat NBL a zkraje května přijdou na řadu dva významné turnaje: 3. až 5. května mistrovství republiky školní mládeže v Mikulově, kam vyrazí Ester Dvorská, Sára Dvorská i Kateřina Štvrtecká, a 11. a 12. května mezinárodní turnaj v německém Rostocku. „S tamním klubem máme navázáno dlouhodobé partnerství, do Německa jezdíme pravidelně. Opět půjde o výborně obsazené mezinárodní klání,“ těší se Martin Klíč.