K zahájení prací na rekonstrukci stadionu došlo na podzim loňského roku a od té doby už prošel stadion Za Místním nádražím velkou přeměnou. Nyní se finalizují zemní práce na hrací ploše a kolem budoucí hlavní tribuny, která by se měla už brzy začít stavět. Dá se tak očekávat, že do konce června by skutečně všechny práce měly být provedené. Vedení teď nezbývá nic jiného než doufat, že fotbalisté udrží druholigovou příslušnost.   

 

„Mluvili jsme se zástupci firmy na startu tohoto týdne a zatím vše běží podle plánu, takže v tomto ohledu můžeme být spokojení. Podle posledních zpráv by se do čtrnácti dnů měla začít stavět i hlavní tribuna. Nejprve to bude nosná konstrukce, na niž se následně budou další práce nabalovat,“ prozradil úvodem předseda klubu František Jura, který na stavební práce pravidelně dohlíží, zatím mu dělají radost.

V průběhu výstavby tribuny, která bude zdobit západní stranu, bude postupně připraven i trávník. „Kdy přesně bude položen trávník, takové zprávy zatím nemáme. Bude tam položen koberec a termín není daný. Řešili jsme možnosti i po zmrzlících, ale myslím si, že to bude určitě dříve. Plocha se už nyní srovnává a bude tak určitě připravena už třeba v polovině dubna. Bude záležet hlavně na počasí, abychom měli jistotu, že už nezamrzne. I kdyby to ale proběhlo v polovině května, tak do konce června, kdy by mělo dojít k předání hřiště, to určitě nebude problém,“ pokračoval předseda klubu.

První kýžená věc pro udržení profesionální licence je zase o kus blíže. Kromě světel jsou už tak jasně vidět i další obrysy a areál znovu začíná připomínat fotbalový stadion. „Teď už jsem optimistou, že všechno stihneme,“ zakončil Jura.