Hanácký klub plastikových modelářů uspořádal v pátek 29. dubna soutěž a výstavu všech možných druhů modelů s příznačným názvem Velikonoční Prostějov. Mezinárodní dostaveníčko modelářů všech věkových kategorií se uskutečnilo v hale Sportcentra DDM v Olympijské ulici. A pořadatelé udělali více než dobře, fenomenální výstava přilákala do větších prostor stovky návštěvníků z celé Moravy.

 

V pořadí již 38. ročník výstavy plastikových modelů se v posledních letech konal vždy v přednáškovém sále Národního domu v Prostějově. „Tyto prostory byly už pro nás hodně stísněné, potřebovali jsme větší sál. Jsme proto velice rádi, že jsme se letos mohli domluvit s vedením Sportcentra, které nám pro výstavu pronajalo celou sportovní halu,“ řekl Večerníku Josef Skalický,

jeden z hlavních organizátorů akce.

Na výstavu do Sportcentra proudily v pátek už od ranních hodin davy návštěvníků. „Lidé si tady mohou prohlédnout modely letadel, vrtulníků, lodí, ponorek, lokomotiv, železničních vagonů, nádraží a mnoho dalších relikvií. Je zde vystavena naprostá všehochuť, co lze vůbec vymodelovat a postavit. A jsou zde všichni, kteří se chtějí svojí prací pochlubit. Sjeli se sem modeláři z celých Čech a Moravy, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Polska, Chorvatska a dalších zemí. Máme z účasti i přítomnosti diváků obrovskou radost,“ pochvaloval si Josef Skalický.