Stejně jako každý rok se měla i loni v polovině listopadu v prostorách prostějovského Společenského domu konat oblíbená Přehlídka středních škol Scholaris. Tato tradice však byla kvůli epidemii koronavirové pandemii přerušena a akce bez náhrady zrušena. Letos by ji podobný osud potkat neměl, přesto se ani tentokrát neobejde bez jistých úprav.

 

Přehlídka středních škol Scholaris Prostějov se má konat již tento čtvrtek 11. listopadu od 8:00 do 17:00 hodin. Probíhat bude opět v prostorách Společenského domu. Aktuální epidemická situace si vyžádá stanovení jistých hranic. „Bude omezená velikost výstavního místa, což poslouží k tomu, aby byly zajištěny větší rozestupy mezi vystavovateli. Přednost tak dostanou vystavovatelé z Olomouckého kraje. Účastníci akce musí dodržovat platná hygienická opatření stanovená Ministerstvem zdravotnictví ČR, tedy být očkování, mít laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covidem-19, nebo se prokázat platným negativním testem,“ uvedla Eva Holásková z pořádající společnosti Scholaservis.cz.

V případě, že se před vstupem do budovy lidé neprokáží žádnou z výše popsaných možností, bude návštěvníkům k dispozici mobilní tým s hygienickým stanem. V něm bude možné nechat se zdarma otestovat.

 

Speciální příloha BURZA ŠKOL vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 8. listopadu