Na hřištích čeká v průběhu celého ročníku řada emocí i vypjatých momentů, ale také nechybí důvtip a sranda, které zkrátka k amatérské kopané nesmí chybět. K nim velmi přispívají sami aktéři, může se jednat naprosto o kohokoliv. Ať už je to na trenérech, hráčích, rozhodčích, či dokonce divácích z tribun. Fotbal by i bez humorných scén nebyl fotbalem a ve velké míře se o to starají například trenéři v rámci okresní soutěže. Zde se můžete sami přesvědčit, jaké hlášky během uplynulého roku zazněly.

A taky že nazul

Ptení to na začátku jarní fáze nešlo hlavně směrem dopředu a kouč František Vlach se rozhodl pro radikální řešení. Nominovat sám sebe.

 „Sráží nás produktivita, když už se do těch šancí dostaneme. Nedá se nic dělat, příští týden mi asi kluci budou muset nechat desítku a znovu nazuji kopačky…“

Trénink dělá šampiony

Za pokus, který by nejspíše přestřelil i ragbyovou branku, byl kapitán fotbalistů Němčic Petr Řezáč rád a hned dodal, že to mohlo dopadnout ještě hůř. Pochlebovači tvrdí, že míč ještě v Tištíně nenašli.

„Kdybys viděl, jak to střílím na tréninku, tak bys mě ještě pochválil.“

Za blbce nebyli

Už delší čas před koncem soutěže prakticky nebylo co řešit, kouč vládce z Brodku u Prostějova Vít Hochman ale zůstával raději opatrný.

„Ještě v žádném případě neslavíme, ale pokud si těch jedenáct bodů nepohlídáme, tak budeme za…“

Skvělý taktický tah

Nezamyslice potřebovaly srovnat skóre, ale útočníkům se nedařilo dostat míč do branky. Kouč Marek Pavelka tak na zteč vyslal sám sebe a po chvilce svým svěřencům ukázal, jak se skóruje.

„Prohrávali jsme, ale pak se nám povedlo dobře vystřídat, kdy jsme na hřiště poslali zkušenosti, po chvilce bylo skóre otočeno.“

Když berete i kolemjdoucí

Marodka na závěr jarní části trápila hráče Němčic a kouč Pavel Voráč už spřádal plány, jak bude situaci v extrémním případě řešit.

„Dnes mi odkulhali zase tři hráči. Po minulém týdnu stejný počet. Mám trochu strach, co přijde příští týden. S takovou budeme muset po cestě do Plumlova nabrat náhodné kolemjdoucí, kteří budou chodit alespoň trochu rovně.“

VAR v okrese

Ve Vícově došlo na začátku podzimu nejspíše k rozhodnutí centrály u videorozhodčího, jak po utkání potvrdil domácí kouč Miroslav Krutovský.

„Byla pro nás nařízena penalta. Hráč už byl rozběhnutý, když v tom sudí zapískal a rozhodl, že se penalta kopat nebude. Těžko říct, zda mu volal VAR, nebo co za tím stálo, ale tohle jsem snad ještě neviděl.“

Spolehlivý brankář

I přes porážku hodnotil kouč Určic Karel Vlach, který musel do utkání v pozici brankáře poslat dlouhodobě jednoho z nejlepších kanonýrů okresního přeboru Petra Vodáka, s úsměvem.

„Soupeř tam měl dvě střely z dálky, ale to náš brankář chytá do zubů,“

 Moc kulaté míče

O tom, že jsou míče kulaté, se ví už nějaký ten pátek. Přesto se ale ještě najdou celky, kterým jeho rozměry dělají větší potíže. Takto glosoval po neúspěšném představení na domácí půdě s humorem lodivod Němčic Pavel Voráč.

„V první půli nás překvapilo, že míč byl až moc kulatý. S tím jsme se dokázali sžít až ve druhém poločase.“

O dopingu na okrese

V letošním roce nechybělo v okresním přeboru i jedno nařčení z dopingu. Zda nakonec byl zkušený středopolař určické rezervy Přemysl Mlčoch na testech, se nám nepodařilo zjistit.

„Štve mě, že se v takové soutěži normálně dopuje. Takový Přema Mlčoch ve svých letech naběhal snad osmnáct kilometrů, což by bez těchto látek nebylo možné.“