Uplynul necelý měsíc od reprezentačně opožděného startu volejbalové extraligy žen ČR 2023/24, většina zúčastněných družstev stihla za tu dobu absolvovat už pět zápasů a k tomu některá utkání pohárová (v tuzemsku či na mezinárodní scéně). Což je dostatečně velký vzorek pro porovnání výkonnosti předpokládané a skutečné.

Jak jsou tedy na tom volejbalistky VK Prostějov? Zatím velice dobře, tedy tak, jak se před sezónou vzhledem ke kvalitě i šířce jejich hráčského kádru očekávalo. Naplňují roli jednoho z největších favoritů na mistrovský titul, navzdory dílčím problémům v herním projevu se bez porážky usadily v čele ligové tabulky.

Po zahajovacím střetnutí aktuálního ročníku to s vékáčkem přitom nevypadalo nijak valně, když horkotěžko vyhrálo u početně úzkých Šelem Brno nejtěsněji 3:2. Leč Jihomoravanky od té doby jen vítězily, což vyrovnanost úvodního duelu na jejich palubovce dostalo postupem času do poněkud jiného světla.

Navíc se převážně zlepšenými výkony i příznivými výsledky naplno rozjely také Hanačky. V elitní národní soutěži neztratily dosud žádný další bod, přes určité potíže postoupily v Chance Českém poháru do čtvrtfinále vyřazením Přerova. A se slibně silnou sestavou vyhlížejí další soupeře, včetně řeckých Thessalonik v evropském Challenge Cupu.