Přijímací zkoušky na střední školy se kvapem blíží a nervozita stoupá jak u hlavních aktérů, tak i u jejich rodičů. Žáci devátých tříd základních škol jsou v těchto chvílích už ve své drtivé většině rozhodnuti, kam chtějí nasměrovat své další kroky za vzděláním. Možná jsou ale mezi nimi i tací, kteří se rozhodnou na poslední chvíli, na jaké škole se pokusí úspěšně složit přijímací zkoušky.

Každopádně jde nyní o období, které hodně napoví o další budoucnosti jednotlivých žáků devátých tříd. Samozřejmě hlavně co se týká jejich dalšího vzdělávání.

Redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku právě nyní v období přijímacích řízení na střední školy dodržuje opět tradici a vydává speciální přílohu s názvem Kam za vzděláním. Věříme, že samotným budoucím absolventům základních škol bude tato příloha dobrým průvodcem a rádcem v záležitostech souvisejících s jejich budoucím studiem a vzděláním vůbec. Snad se dobře míněné rady a zároveň nabídky jednotlivých středních škol, učilišť nebo firem budou hodit jak čtrnáctiletým žákům a žákyním devátých tříd základních škol, tak jejich rodičům.

Kolektiv redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku