Lump jeden! Policisté nyní pátrají po zloději, který se po vypáčení dveří dostal do rodinného domu ve Ptení. A to zrovna v době, kdy jeho obyvatelé byli na krátkou dobu pryč. Pachatel ukradl cenné hodinky, poté se ale začal chovat doslova jako magor! Zatím neurčenou chemikálií postříkal jak zařízení domu, tak i oblečení majitelů. Pokud se policistům podaří tohoto grázla dopadnout, bude obviněn hned za tří trestných činů.

 

„Neznámý pachatel využil v pondělí 21. února několikahodinové ranní nepřítomnosti osob obývajících rodinný dům v obci Ptení na Prostějovsku. Po návratu zjistily, že se po domě pohyboval někdo cizí a požádaly o pomoc policisty prostřednictvím linky 158,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Strážci zákona si záhy ověřili, že v domě skutečně byl někdo cizí a způsobil značné škody. „Přivolaná hlídka po prvotním ohledání místa zjistila, že se do vnitřních prostor pachatel dostal po páčení a vytlačení zadních dveří a objekt prohledal. V jedné z místností našel značkové hodinky v hodnotě 2 400 korun, které odcizil. Ještě než však dům opustil, poškodil neznámou chemikálií nábytek a koberce a taky touto tekutinou postříkal poškozeným oblečení. Tímto jednáním vznikla škoda ve výši necelých 29 000 korun,“ vypočítala mluvčí krajské policie, podle níž další škoda byla způsobena na poškození dveří, a to ve výši tří tisíc korun. „Na odhalení pachatele policisté pracují a událost evidují a šetří pro tři trestné činy. A to krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ doplnila Miluše Zajícová.