Není to tak dlouho, co začala jarní část Fortuna:Národní ligy ve fotbale. Dvě utkání už mají prostějovští borci za sebou a obě dopadla pro eskáčko špatně. A už nyní tak začíná být jasno v několika ohledech, kde může mít prostějovský tým na jaře problémy. A to poměrně velké.

Prvním je ofenziva. Prostějov už na podzim neoslnil. Gólů dával minimum, což pochopitelně sotva mohlo oslovit fanoušky. Důležité ale je, že kvůli nízké produktivitě ztrácel body. Někdy místo výhry jen remizoval, jindy prohrál. Sice eskáčko nesbíralo žádné strašlivé prohry, ostatně prakticky všechny zápasy Prostějova byly vyrovnané nebo v nich Hanáci byli lepší. Ovšem problém to byl a přetrvává, Prostějovu se znovu nepodařilo najít posilu do ofenzivy, respektive dvě. Před půlrokem měl jednoho útočníka, dnes nemá žádného...

Druhým problémem je obrana. Možná trochu překvapivě. Jenže i zde by se hodilo posílit. Zatímco kraj zálohy a zejména její střed jsou plné a není problém v případě zranění nebo výpadku formy někoho nahradit, vzadu je to horší. Nadále navíc tým spoléhá na Aleše Schustera, který ale zatím na postu stopera neměl (s výjimkou Bialka) moc koho zaučovat. Bala je pryč, přitom on mohl být jedním z nastupující generace, na kterou se do budoucna mohl Prostějov spoléhat.

A třetím je posílení. To tentokrát téměř nepřišlo. Snad nebudeme za škarohlídy, ale eskáčko to bude mít v jarní části F:NL hodně těžké.