0:1 na utkání prohrávají volejbalistky VK Prostějov čtvrtfinálovou sérii UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 s Ostravou po těsně ztraceném úvodním duelu u polských hranic. Teď se zápasové poměřování dvou moravských celků stěhuje na Hanou, kde je v pondělí 21. března (tedy už dnes) od 18.00 hodin na programu druhý vzájemný střet.

 A domácí kolektiv jej v Národním sportovním centru PV nutně potřebuje vyhrát, neboť v opačném případě by ztrácel již 0:2. Což se ve sportovní řeži na tři vítězné souboje povede otočit jen výjimečně. „Tak však my nepřemýšlíme. První bitvu venku jsme ztratili nejtěsnějším rozdílem, byla naprosto vyrovnaná. Ve své hale si teď určitě budeme víc věřit, nedávno jsme zde Ostravu přehráli jasně 3:0 a čerstvou porážku jí půjdeme oplatit,“ hecoval v rozumné míře hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada. Věří jak ve zlepšený výkon svých svěřenkyň, tak v bouřlivou podporu prostějovských příznivců. „Naši fandové přijeli do Ostravy v hojném počtu a perfektně nás povzbuzovali. Prosíme je o totéž znovu pro pondělní utkání, přidat se samozřejmě můžou i další fanoušci. Ať máme co nejlepší domácí prostředí,“ vyzývá Čada.

Bez ohledu na to, jak dopadne dnešní mač, bude série pokračovat třetím měřením sil ve čtvrtek 24. března od 17.00 hodin na severu Moravy. A pokud se Hanačkám zadaří směrem k obratu nepříznivého zápasového vývoje, mohou teoreticky dokonat postup do semifinále po čtvrtém vzájemném střetnutí. To by přišlo na řadu v neděli 27. března od 17.00 hodin opět v hale NSC Prostějov.

„Pochopitelně bychom si moc přáli se z nepříjemné první porážky o malý kousek zvednout takovým způsobem, že zvítězíme ve třech dalších střetnutích a postoupíme. Ale bude to velmi těžké, Ostrava má svoje kvality a rozhodně nám nedá nic zadarmo. Proto musíme být také my odolní, hrát dobře, tolik nechybovat, maximálně bojovat. Potom můžeme uspět,“ vyjmenoval Čada nezbytné atributy pro cestu za medailovým atakem.

 

pozvánka vk 21 3 2022 w