Kde je dětský smích, tam zákonitě musí panovat dobrá nálada! Sokolové z Čehovic uspořádali předminulou sobotu odpoledne v místním kulturáku Dětské šibřinky, které měly vynikající atmosféru. Vedle nejmenší drobotiny se náramně bavili i dospělí, takže akcí žila doslova celá obec. Organizátory šibřinek navíc velice mile překvapila návštěvnost, v sále i ve vedlejších místnostech se nebylo možné skoro ani pohnout, kulturák tak praskal ve švech!

Už před třetí hodinou odpolední proudily k čehovickému kulturáku davy rodičů s dětmi. „Konečně jsme tuto akci mohli uspořádat, vloni jsme ji kvůli covidové situaci museli zrušit. Ale snad už je pandemii konec,“ přivítala Večerník hlavní organizátorka Dětských šibřinek Lenka Říhová, jednatelka TJ Sokol Čehovice.

Pro ty nejmenší pořadatelé připravili nádherné sobotní odpoledne. „Je deset minut po třetí hodině odpolední a my tady v kulturáku máme zcela přeplněno. Kulturák, jak vidíte, praská ve švech! Jsem ráda za obrovskou účast. Připravili jsme pro všechny příchozí bohaté občerstvení, jsou zde k dispozici jednohubky, zákusky nebo párek v rohlíku. A na každý stůl jsme položili jako pozornost vdolečky, které napekly členky našeho Sokola,“ uvedla Lenka Říhová, která Večerník následně informovala i o programu akce. „O atmosféru se stará DJ Míša, který celý program moderuje a pouští dětem písničky. Každé dítě přišlo v nápaditých maskách i celých převlecích. Při tolika účastnících se jednotlivé masky představí společně v hlavním sále kulturáku, po sérii tanečků vyhodnotíme nejlepší tři dětské masky či převleky. Drobné ceny nebo dárečky od sponzorů ale dostane každý z účastníků šibřinek,“ sdělila Lenka Říhová.

Čehovické šibřinky se vydařily a mnohé překvapily i velice nápadité převleky i té nejmenší drobotiny. Večerník zde spatřil princezny, Lucifera, brouka Pytlíka, policistu zásahové jednotky, kosmonauta, berušky a další.

Organizátorům se podařilo na Dětských šibřinkách zajistit také bohatou tombolu, první cenou byl obrovský traktor. Samozřejmě coby hračka...