Známe to už dlouhodobě a jinak tomu stále není. Zkrátka pokud přijde jakákoliv neočekávaná událost, první, kdo to nějakým způsobem odnese, jsou kultura a sport. Nějak se ale stále zapomíná, že sport je základem a bez něj to s námi dopadne ještě hůře.

Dlouhodobě by si sport zasloužil daleko větší finanční prostředky na své fungování, především na amatérské úrovni, ale namísto toho se zase řeší jen a jen škrty. Dávat různým trenérům a cvičitelům, kteří se o děti ve svém volném čase pravidelně po celý rok starají, za odměnu milá slova, je opravdu málo. Finanční odměnu i případné benefity by přitom kluby rády poskytovaly, jenže není z čeho, častokrát je problém sehnat finance i na potřebný materiál a rekonstrukce, které sportoviště nutně potřebují.

A ať už vládne kdokoliv, problém je tu stále stejný a nůžky se spíše dále rozevírají. Sport i nadále funguje s láskou a chutí jako volnočasová aktivita a zřejmě to tak navždy zůstane, ale pokud nezačnou finance téct tak, jak by si toto odvětví zasloužilo, tak ani hlavní požadavky stačit nebudou. Protože nebude kde a nebude s kým. A takových časů se nikdo z aktivních sportovců dožít nechce.

Je nad tím třeba začít vážně uvažovat, protože už včera bylo pozdě. Brzy už to může mít nenávratný dopad.