V polovině loňského července se konal premiérový Bleší a sběratelský trh. Zájem návštěvníků o něj byl takový, že se jej organizátoři rozhodli během roku hned pětkrát zopakovat. Na novou tradici navážou i o letošních Velikonocích. Tentokrát se bude akce na prostějovské tržnici konat v neděli 17. dubna od 7 do 11 hodin. Zároveň se již připravuje dalších šest letošních setkání. 

Zatím naposledy se tento Bleší a sběratelský trh konal loni 19. prosince. Stejně jako ve všech předchozích případech na něj byl vstup zdarma, část výtěžku z prodeje věcí pak byla věnována prostějovské Charitě.

„Rád bych poděkoval za spoustu skvělých ohlasů. Na letošní rok jsme připravili hned sedm dalších přátelských setkání v centru města,“ informoval za organizátory galerista Jindřich Skácel s tím, že první z nich se bude konat už nadcházející neděli. „Vstup bude opět volný, lidé si budou moci zakoupit starožitnosti, staré pohledy, odznaky, historické sklo, obrazy, šperky a další zajímavé sběratelské předměty,“ navnadil Skácel.

Záštitu nad akcemi pro letošek převzal prostějovský primátor František Jura.