Všichni příznivci módy pozor, prestižní galavečer módy s 20. letou tradicí je zpět. Po delší přestávce, pořádá SŠDAM Prostějov, fashion show s názvem „Doteky módy - Už jsme zase tady!“ Večer volně navazuje na úspěšnou studentskou soutěž mladých módních tvůrců, kterou škola pořádala v minulých letech…

Jak je již dobrým zvykem, bude to podívaná na úrovni. To nejlepší ze své tvorby představí studenti oboru Design oděvu a jejich hosté. Můžete se těšit na přehlídky módních designérů, kteří na české módní scéně již něco znamenají, a jejich kreativní tvorba je významnou inspirací pro všechny milovníky módy.  V Prostějově se poprvé také představí česká módní designérka a výtvarnice Tereza Rosalie Kladošová, Grand Designér roku 2019. Svojí kolekci bude prezentovat i Prostějovu dobře známá módní návrhářka Yvona Leitner, která ve škole působí jako pedagožka a vede žáky v oboru Modelářství a návrhářství oděvů. Anna Střídová, studentka TU Liberec, a zároveň absolventka SŠDAM, předvede svojí kolekci, která byla k vidění i na posledním Mercedes Benz Prague Fashion Week 2022.

Chybí vám na programu soutěžní část? Ano je to tak. Na rozdíl od předchozích let se letošní Doteky módy ponesou v jiném duchu. Po covidovém období již nebylo možné, v tak krátkém časovém horizontu uspořádat soutěžní část, protože kolekce jsou soutěžícími dlouhodobě a hlavně v předstihu připravovány), takže proto bude letošní ročník bez soutěžní části, ale na pestrosti ubráno rozhodně nebude.  Celým večerem bude provázet známý moderátor a bavič Tomáš Hanák, který tuto akci zná velice dobře. Moderoval ji s humorem sobě vlastním již několikrát.

„Přípravy na galavečer Doteky módy právě vrcholí. Dolaďujeme výběr modelek, hudby, choreografie i průběh celého večera. Vrcholí práce na přípravě kolekcí žáků oboru Design oděvu. Jsme v kontaktu s hercem Tomášem Hanákem, abychom společně pracovali na scénáři večera. Doufám, že vložená energie do organizace večera a nadšení žáků ocení diváci i pozvaní hosté. Budeme moc rádi, pokud nás prostějovská veřejnost přijde podpořit a užije si večer plný krásy, extravagance či zajímavých oděvních nápadů a odnese si inspiraci i pro svůj šatník. Pokud se diváci dobře pobaví, bude to pro nás ta největší odměna. Srdečně bych tak ráda pozvala všechny příznivce módy tento pátek 29. 4. 2022 od 19.00 hod. do Městského divadla v Prostějově. Vstupenky si můžete zakoupit na pokladně divadla, ale i on-line na www.divadloprostejov.cz,“ nechala se slyšet ředitelka SŠDAM Blanka Čechová. 

V minulém díle jsme soutěžili o lístky na Doteky módy. Stačilo číst pozorně a správná odpověď přišla sama. A kdo vyhrál lístky na tento parádní galavečer?

Vítězem se stali: Kateřina Karhanová z Prostějova a Oldřiška Dostálová z Konice.

Lístky budou k dispozici před začátkem galavečera u vstupu, kde vám je předá zaměstnanec SŠDAM.

 

 

17 partneri doteky