Hanácký auto moto veterán klub v AČR Prostějov uspořádal v sobotu od ranních hodin jarní motoristickou burzu. Stovky návštěvníků a na pět desítek prodávajících přivítalo nádherné počasí v tradičním prostoru na parkovišti před supermarketem Tesco v Držovicích. 

Hanácký auto moto veterán klub v AČR Prostějov pořádá tuto motoristickou burzu vždy dvakrát do roka, na jaře a na podzim. Také během uplynulého sobotního dopoledne zde zájemci našli velice širokou nabídku nabízených autodílů, ale i náhradních dílů na motockyly či další dopravní prostředky. Autoburzu tradičně doplnili prodejci suvenýrů, pletených košíků, knih, kychyňských potřeb a dalších artiklů.

„S účastí jsem maximálně spokojen. Vůbec jsem neměl obavy v tom, zda se nám podaří sehnat dostatečný počet zájemců, kteří by zde nabízeli svůj sortiment. Po dvou letech covidu byl každý motorista na tuto akci natěšen a jak sami vidíte, dneska bychom potřebovali mnohem větší prostor,“ řekl Večerníku Petr Studený z Hanáckého auto moto veterán klubu Prostějov, který po léta patří k hlavním organizátorům akce.

Mezi prodávajícími byly desítky lidí, kteří se chtěli například zbavit autodílů na vozidla či motorky i staršího data výroby, tedy veterány. Byly zde nabízeny i celé vraky veteránských vozidel, množství autopříslušenství, dále plakety, odznáčky či knihy s motoristickou tématikou.

„Chodím na tyto burzy pravidelně, vlastním starou škodovku ´stodvacítku´ a tady jsem konečně sehnal výfuk. Ten už běžně v obchodech nebo servisech k mání není,“ pousmál se Jiří Navrátil.

Na jarní autoburze v Držovicích panovala skvělá atmosféra a mnozí zde sehnali právě to, co potřebovali.