Prostějovský hokej má za sebou zajímavou, napínavou, a nakonec úspěšnou sezónu. Kromě pořadí po základní části, které bylo horší, než se doufalo a hádalo, si mohl tým odškrtnout veškeré myslitelné cíle. Dostal se do play-off, následně až do semifinále. Diváky bavil ofenzivně laděnou hrou. Někteří hráči, kteří před sezónou přišli, a čekalo se, že se herně probudí, se skutečně probudili. Došlo na několik objevů sezóny, několik pozitivních překvapení. A fanoušci? Skvělí jako vždy.

Jenže co dál?

Zdá se totiž, že aktuálně Jestřábi dosáhli maxima možného. Tím je semifinále a solidní podpora fanoušků spolu s tím. Ale zpět k play-off. Třetí kolo je nyní nejspíš maximum. Na týmy, které sahají po extralize, to letos ještě nebylo. Týmy jako Jihlava, Vsetín a nyní nově Zlín jsou a budou jinde. A jak se říká, nejtěžší je úspěch zopakovat. To a udržet pohromadě po úspěšné sezóně tým, na který se jako žraloci vrhne konkurence a pokusí se urvat, co může. A Prostějov, ten úspěšnou sezónu měl.

Přitom právě priority jako udržení kádru a realizačního týmu měly být jasné. Jestřábi splnili předsezónní cíle. Na co tedy dělat zásadní řezy? Proč neudržet jádro a osu týmu? Koncepční je udržet si stabilní jádro. A to průběžně doplňovat, ladit. Tedy pokud bylo úspěšné a hrálo kvalitní hokej. Tak se dosud bohužel v Prostějově nedělo. Velké řezy do týmu, hromadné odchody, zprávy o ne zcela slavných loučeních v klubu. To ničemu neprospívá.

Naopak nyní tým položil slušný základ, na kterém se dá stavět. Jenže bude o to zájem? Znovu se množí zprávy o velkém exodu z Prostějova. Bohužel. V takovém případě by nezbývalo než si jen povzdechnout. A ptát se, co bude dál…