Motoristé, ale také ti, co prostě mají rádi pouhý pohled na historická vozidla. Pro všechny přívržence pořádá Hanácký auto moto klub z Prostějova velké setkání historických vozidel plánované na neděli 15. května. Již tradiční akce zapíše letos už 24. ročník.

Program přichystali organizátoři už od časných sedmi hodin ranních. Tehdy začne přejímka automobilů. Po desáté hodině bude následovat soutěž elegance a po ní průjezd městem, který kolona historických vozidel započne v Trávnické ulici. Lidé se mohou těšit na velkolepou podívanou. „Náměstí je vždy plné a zaplnit jej plánujeme i letos,“ říká za tým pořadatelů předseda klubu Petr Studený.

Podle mezinárodních kritérií je veteránem auto už po třiceti letech. A tak se teoreticky mohou na místě setkání objevit také vozidla jako favorit nebo Škoda 120. „Máme ale raději starší vozidla. U těch mladších chceme, aby byla alespoň něčím trochu atypická. Minulý rok jsme měli omezení věku a plánujeme jej i na letošek. Bohužel totiž někteří lidé nemají soudnost. A přijedou se škodovkou, totálně vybydlenou. Přitom na veterána se musí dát podívat,“ upozorňuje Petr Studený.