Už celou řadu let se město Prostějov marně snaží prodat zámek ve Ptení, jehož je majitelem. Před dvanácti lety byl magistrát nucen přikročit k částečné rekonstrukci, jinak by se stavební ruina doslova rozpadla. Za miliony korun byla položena nová střecha a došlo i k dalším úpravám, především ke statickému zajištění nemovitosti. Pokusů prodat zámek bylo nespočet, ovšem dodnes se prostějovská radnice zámku nezbavila. Teď snad ale nadešla ona kýžená chvíle a dlouhodobý STÍN MINULOSTI konečně zmizí...

Což o to, za posledních deset let se objevilo pár zájemců, kteří se se svými podnikatelskými úmysly obrátili na vedení města Prostějov. K prodeji ptenského zámku ale nikdy nedošlo. Jak se ale Večerník dozvěděl, aktuálně magistrát disponuje hned čtyřmi vážnými zájemci! A radní se rozhodli konat.

„Už několik týdnů jsme připravovali záměr prodeje zámku ve Ptení, který rada města vyhlásila v úterý 17. května. Máme již aktualizovaný znalecký posudek celé nemovitosti, takže na jeho základě jsme záměr mohli vyhlásit. Mohu potvrdit, že v tuto chvíli máme čtyři zájemce, které nyní rada po vyhlášení záměru prodeje osloví. Uvidíme, jestli se k odprodeji přihlásí,“ sdělil exkluzivně Večerníku první náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil, v jehož gesci je starost o majetek města.

Již dříve bylo deklarováno, že magistrát hodlá prodat ptenský zámek za cenu na základě posudku odborníků. „Znalecký posudek je na částku 3,2 milionu korun,“ prozradil první náměstek primátora s tím, že o konkrétních záměrech využití zámku u jednotlivých zájemců bude vedení města informovat až po samotném ukončení jednání.